„Festivalul cartofului” la Fagaras

„Festivalul cartofului” la Fagaras

0 206

Consiliul Judetean Brasov, Primaria Municipiului Fagaras si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului au organizat in acest weekend prima editie „Festivalul Cartofului”. Deschiderea oficiala a avut loc sambata la ora 11.30, pentru ora 12.00, fiind programat concursul de gatit „Cea mai bun? mancare de cartofi“. Cele doua zile au cuprins intreceri de sculpturi in cortofi, desene pe asfatt sau de cioplit dovlecii la care participantii s-au adunat din randurile celor mici. Doamnele s-au delectat cu concursul „Raliul cartofului”, iar barbatii cu „Fermierul cel voinic”. Cei interesati au putut cumpara, de la fata locului, cartofi, atat pentru consumul propriu, cat si pentru samanta, cat si utilaje agricole destinate cultivarii lor. La festival a avut loc si o expozitie a mestesugarilor.
Punctul de atractie a fost „Tocana-mamut“, care a fost devorata de catre participantii la festival. Participantii s-au delectat cu concerte de muzica usoara si populara, dar si cu bancuri spuse de oameni obisnuiti de la tribuna special amenajata pentru cei care credeau ca au ceva de spus.
Spectacolul s-a incheiat cu un frumos foc de artificii si cu promisiunea organizatorilor ca va avea loc, cu siguranta, si o editie a II-a a festivalului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.