Iar vrea Basescu uninominal!

Iar vrea Basescu uninominal!

0 250


Vazand ca la premier n-are niciun spor, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, le-a scris cate o scrisoare? presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor, in care solicita votul uninominal. Inspirat de clauza de salvgardare, Basescu da termen Parlamentului: pana in 22 octombrie sa fi gata lege, daca nu activeaza Presedintele referendumul, pe care il va organiza prin decret.


„Plecand de la premisa ca majoritatea cetatenilor doreste introducerea votului uninominal incepand cu viitoarele alegeri parlamentare, as dori sa primesc la promulgare noua lege electorala pana la data de 22 octombrie 2007”, scrie Basescu in scrisoare


La ora actuala proiectul de lege privind introducerea votului uninominal se afla in lucru Comisia de Cod Electoral, unde zace de vreo doua luni: nu poate fi dezbatut fiindca lucrarile Comisiei sunt suspendate la fiecare sedinta din cauza lipsei de cvorum.


Chiar daca ar ?da un decret pentru referendum, Traian Basescu n-ar putea sa-l organizeze odata cu alegerile europene – ceea ce isi doreste cu adevarat Traian Basescu, dandu-i posibilitatea sa devina locomotiva Partidului Democrat. Saptamana trecuta, Camera deputatilor a votat un amendament al pesedistului Eugen Nicolicea la legea referendumului, care interzice Guvernului sa stabileasca alegerile europene odata cu orice tip de referendum.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.