Un brasovean printre cei mai buni tineri piloti

Un brasovean printre cei mai buni tineri piloti

0 234

Mihai Marinescu, „un pusti” de aproape 18 ani, a reusit deja sa-si faca un nume printre iubitorii de curse de masini.


A obtinut numeroase victorii cu monopostul sau Petrom District Racing si tinteste spre Formula 1. El a debutat in lumea monoposturilor in 2004, unde, dupa patru curse in care a capatat experienta, Mihai Marinescu a terminat prima sa competitie de monoposturi pe locul 3. In 2005, concurand pentru echipa AP Motorsport, a obtinut, dupa doar 11 etape, 5 victorii, 3 locuri secunde si 5 clasari pe locul al treilea, participand atat in campionatul italian, cat si in cel al Belgiei. In acelasi an, la numai 16 ani, a devenit „Cel mai bun pilot strain“, dupa o victorie triumfala pe celebrul circuit Spa. Dupa aceste succese, Marinescu a trecut in etapa urmatoare, Renault 2.0, care pregateste pilotii pentru Formula 1.


In cadrul Campionatului Italiei care a avut loc in acest weekend, Mihai Marinescu a avut parte de o experienta lipsita de fair-play. Aflandu-se deja in pozitia a treia in urma, pilotul brasovean a plecat din pole position. Insa, dupa numai trei ture, proaspatul campion al scuderiei Epsilon Red Bull, Mika Maki, i-a taiat fata, obligandu-l sa iasa in decor si sa abandoneze cursa.


Campionatului Europei, la Estoril si Barcelona, unde, desi nu mai are sanse la titlurile finale, este inca in lupta pentru podiumul final al juniorilor.


Noi suntem convinsi ca un asemenea talent mai are multe de aratat si nu se va descuraja dupa un mini-esec provocat de lipsa de sportivitate a unora.


Marinescu mai are de disputat?


Competitiile FR 2.0 sunt considerate o veritabila scoala pentru toata gama „monopost“, fiind un stagiu necesar pentru viitorii piloti din Formula 1. Kimi Raikkonen, Felipe Massa si Scott Speed sunt doar cateva nume dintre cei care au promovat direct din FR 2.0 in cadrul F1.


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.