Gradina Zoologica Brasov nu are medic veterinar

Gradina Zoologica Brasov nu are medic veterinar

0 231

Taierea sporurilor salariile si a fondurilor salariale ale bugetarilor au repercusiuni grave in randul sistemului social din Romania, pe care, insa, guvernantii nostri nu le-au preconizat sau, pur si simplu, de care nu i-a interesat.
Astfel, la Brasov, spre exemplu, Gradina Zoologica a orasului va ramane fara medic veterniar. Motivul pentru care acesta a decis sa-si dea demisia este mai mult decat evident: cu 6 milioane pe luna nu se poate supravietui!
Da, de necrezut, dar adevarat, atat castiga un medic, persoana capabila care a reusit sa absolveasca o facultate de prestigiu si a ales aceasta meserie din pura pasiune si spirit voluntariat, pentru ca altfel nu poti fi motivat in Romania. In tara noastra poti face doar munca fortata, pentru ca cea remunerata a fost eliminata din randul bugetarilor.
S-a ajuns, in urma acestei decizii de taiere a salariului sau cu 25% la o situatie mai mult decat ilara, poate chiar sinistra. Medicul veterinar a ajuns sa castige, asadar, 600 de lei, mai putin decat un ingrijitor, care castiga 800 de lei.
Cele 800 de animale ale Gradinii Zoologice Brasov au nevoie de ingrijire medicala zilnica. Pana se va debloca postul, va ramane totusi un asistent.
Cu toate acestea el nu poate interveni la fel ca un veterinar in cazul in care animalele se imbolnavesc sau se ranesc.
Primaria va trebui sa contracteze o clinica privata, care cu siguranta nu-si va oferi serviciile medicale pentru 600 de lei pe luna, cat primea veterinarul.
Ieri, medicul veterinar si-a luat ramas bun de la animalele pe care le-a ingrijit timp de 4 ani.
In momentul de fata la Zoo Brasov sunt animale din 68 specii care au nevoile si cerintele lor, daca nu e medic orice problema minora, se poate transforma in majora.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.