Biserica de gheata la Balea Lac

Biserica de gheata la Balea Lac

0 399

Hotelul de Gheata de la Balea Lac nu va mai fi singura ciudatenie pentru turistii care ajung in toiul iernii in zona. Constructorii Hotelului au decis sa ridice, in acest an, si o biserica de gheata la peste 2.000 de metri altitudine, care sa fie sfintita de Boboteaza de catre preoti de mai multe confesiuni.


„Ne-am dorit sa facem un proiect ecumenic aici la Balea Lac si sa realizam singura biserica de gheata din tara si una dintre putinele din lume. Am vorbit deja cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe de la Sibiu si cu cei ai Bisericii Evanghelice de la Brasov, care au fost de acord cu acest proiect si au declarat ca vor participa la sfintirea bisericii. Mai avem nevoie de reprezentanti ai Bisericii Catolice, cu care nu am vorbit inca”, a declarat Arnold Klingeis, initiatorul proiectului.


Nu e destul ca numai constructia in sine a obiectivului presupune un efort aparte, avand in vedere materialul folosit, dar, fiind vorba de o biserica, proiectul va trebui sa tina seama de o serie de rigori. „Religia este un domeniu foarte strict si sensibil, astfel incat viitorul proiect al bisericii trebuie sa respecte mai multe rigori. Trebuie sa fie si o atractie turistica, dar sa respecte si canoanele bisericesti, asa ca realizarea proiectului si obtinerea aprobarilor dureaza mai mult”, a mai declarat Klingeis.


Constructia Balea Lac Ice Hotel 2006 va debuta saptamana viitoare, iar managerii spera sa fie gata inainte de Revelion. Ulterior, va demara si constructia bisericii. Ridicarea celor doua obiective depaseste 20.000 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.