Tosca, in regia lui Mihai Maniutiu la opera din Cluj

Tosca, in regia lui Mihai Maniutiu la opera din Cluj

0 282

Opera „Tosca”, in regia lui Mihai Maniutiu, va fi prezentata astazi in premiera la Opera Romanã din Cluj-Napoca in cadrul manifestarilor dedicate implinirii a 150 de ani de la nasterea compozitorului Giacomo Puccini.
Regizorul Mihai Maniutiu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca montarea spectacolului „Tosca” este „neta, fara coduri complicate, fara mister, dar cu o adancire a pasionalitaii personajelor”. „Sper sa vedeti un spectacol care sa va bucure, care sa va produca placere, un spectacol care sa va transmita incantarea descoperirii unui personaj de o profunzime extraordinara, intr-o muzica ce te cucereste in fiecare clipa. Este o muzica mai mult decat un slagar, este un hiper-slagar. Va invitam la aceasta opera absolut formidabila”, a precizat Maniutiu.
„De fiecare data cand montez imi place sa cred ca spiritul autorului este foarte aproape de mine si cred ca si de data asta, asa cum am reusit sa fiu foarte aproape de Verdi in «Othello», sunt foarte aproape de Puccini si am redat lumea lui interioara”, a mai adaugat regizorul.
Scenografia operei apartine lui Valentin Codoiu, iar dirijorul este Adrian Morar.
Din distributie fac parte Veronica Tudosa Fizesan si Carmen Gurban in rolurile principale, Marius Budoiu, Viorel Saplacan, Oleg Ionese, Gheorghe Mogosan, Petre Burca si Marius Chioreanu. Spectacolul va fi interpretat in limba italiana, cu subtitrare in limba romana, iar premiera va avea loc vineri, de la ora 18.30.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.