La perfuzii cu Uniunea Civica Maghiara!

La perfuzii cu Uniunea Civica Maghiara!

0 394

Uniunea Civica Maghiara da semne serioase de boala. Dupa ce a cerut cu obstinatie autonomia secuilor, care s-au dovedit a fi, dupa ultimul recensamant, vreo doua trei sute, transformand cererea intr-o adevarata manie, acum organizatia in cauza se declara intr-o cumpana emotionala de proportii: nu stie ce sa faca, n-ar participa la manifestarile dedicate Zilei nationale a Romaniei pe motiv c-o doare-n discriminare si la inima si ar boci pierderea Transilvaniei!


Ba mai mult, cica maghiarimea e-n doliu! Ei asta-i acum! Oamenii astia nu pricep defel ca un chirias nu poate plange ca si-a pierdut locuinta, cand proprietarul a luat-o inapoi. Dar, uneori e nevoie de foarte multa intelegere!


Cireasa de pe tort e declaratia lui Gazda Zoltan, presedintele indoliatei? Uniuni Civice Maghiare, care da o explicatie ce ne face sa clatinam din cap a compasiune: “nu vad de ce am participa la aceste manifestari, din moment ce nici romanii nu participa la cele organizate de comunitatea maghiara cu ocazia zilei de 15 martie”.


Baieti, uite care-i treaba, stim ca nebunia nu trebuie privita ca un stigmat, ca este o boala care trebuie tratata ca atare. Asa ca ne-am interesat sa vedem cum va putem ajuta. Starile astea de agitatie si depresie profunda, cand va vine sa jeliti intruna si degeaba de la 1918 incoace se traduc in termeni medicali prin sindrom manico-depresiv. Mania afecteaza modul de gandire si comportamentul social putand duce la planuri de viitor supradimensionate pana la accese de romantism. Acum pricepeti de ce nu vi se stinge pofta de bocit si cereti fara incetare autonomie?


Dar nu trebuie sa va panicati si mai mult, desi leac pentru cap nu exista. Va punem branule, perfuzii si dupa vreo 6 luni e posibil sa dati semne de luciditate. Dar nu e garantat!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.