Sanatate maxima si silueta de invidiat

Sanatate maxima si silueta de invidiat

0 537

Cand este vorba de sanatatea ta, nimic nu este prea mult. De aceea iti prezentam cateva sfaturi despre cum ar trebui sa te hranesti pentru a beneficia de sanatate maxima si de o silueta demna de invidiat.


?


Evita pe cat posibil:


– Alimentele supra-procesate: este deosebit de important sa consumi alimentele cat mai aproape de starea lor naturala. Produsele care au trecut prin procese chimice si-au pierdut majoritatea proprietatilor nutritive, iar tu te vei alege doar cu substantele chimice si caloriile din acestea. Renunta la chips-uri, produse de fast-food, alimente cu termen mare de valabilitate, bomboane si jeleuri, supa la plic, exemplele sunt nenumarate, iar tu le stii foarte bine. Inlocuieste-le, bineinteles, cu legume si fructe proaspete.


– „supradoza” de sare: consuma doar 2,3 grame pe zi. Daca vei scoate din dieta ta toate acele alimente supra-procesate despre care vorbeam mai sus, vei reusi sa scazi si aportul de sare.


?


Dieta sanatoasa si echilibrata


Fii creativa si dieta sanatoasa si echilibrata nu ti se va mai parea o corvoada. Incearca sa nu mananci aceleasi mancaruri in fiecare zi, indiferent de cat de bune sau usor de preparat sunt. Iubeste culorile verde, portocaliu, rosu din farfuria ta. O mancare plina de culoare iti va face mai multa placere si mai mult bine organismului tau. Legume, legume, legume si cat mai colorate. O zi carne de pui, o zi carne de peste, o zi carne de vita, o zi legume la gratar.


?


Ceaiul de la ora 5


Exista atat de multe ceaiuri, aromate sau homeopate, incat vei putea gasi cu usurinta unul potrivit gusturilor si nevoilor tale. Renunta la cana de cafea de dupa amiaza in favoarea unei cesti de ceai de fructe sau chiar de menta. Vei fi mult mai relaxata, mai calma si te vei odihni mai bine noaptea.


Scapa de poftele “nesabuite”cu ajutorul macarurilor calde: ceai, supa. Mancarea calda te face sa te simti plina mai repede, pentru ca iti afecteaza centrii nervosi din creieri, responsabili cu declansarea senzatiei de satietate. Daca pizza este singura ta optiune, macar sa fie fierbinte.


?


Sucul de legume


Te-ai plictisit sa tot auzi cum ar trebui sa mananci numai fructe si legume proaspete. Daca te-ai saturat sa rontai morcovi si telina, doar ca sa ne fii noua pe plac, te anuntam ca poti sa ne “pacalesti”: introdu intr-un storcator legumele si fructele si ai scapat de cele 5 fructe si legume pe care trebuie sa le mananci zilnic. Acum le bei. Incearca o combinatie de: morcovi, mere, telina cu o lingurita de suc de lamaie sau portocale cu morcovi. Sa nu mai vorbim de deliciosul suc de sfecla, indicat pentru cresterea hemoglobinei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.