Gheara si Biceps 2006

Gheara si Biceps 2006

0 394

Etapa a 3-a a turneului “Gheara si Biceps 2006” va avea loc la Brasov in sala de sport a clubului Dinamo Brasov, de altfel concursul fiind desfasurat in colaborare cu clubul Dinamo Brasov.


?


Concursul de boulder (escalada blocuri) se va desfasura pe o structura de escalda mobila, care va fi montata la altitudine. Boulderul presupune escaldarea unor pasaje foarte dificile la o inaltime de pana la 5m, siguranta in cazul caderilor fiind oferita de saltele in loc de corzi si carabiniere. Fiind vorba de inaltimi mici si caderi controlate pe saltele, boulderul a reusit cresterea dificultatii pasajelor abordate, fata de escalada sportiva. Toata energia sportivului se canalizeaza spre rezolvarea traseului propus, asigurarea in coarda nemaifiind existenta. Boulderul se practica atat in natura, pe bolovani de dimensiuni mari, de unde a si primit numele (boulder=bolovan mare, bloc de stanca in lb. Engleza) dar si in sali pe structuri artificiale.


?


Poate suna ciudat, dar escalada si mai cu seama boulder-ul se aseamana foarte mult cu gimnastica. Miscarile sportivilor sunt conditionate deopotriva de forta, precizie, tehnica si mobilitate. Toate aceste calitati le regasim si in gimnastica. Fiecare traseu de boulder necesita pozitionarea corpului in asa maniera incat sportivul sa se poata mentine pe perete, astfel ajungandu-se la pozitii spectaculoase, miscari dinamice, acrosaje cu picioarele. Imaginatia sportivului este pusa la incercare cu fiecare traseu nou, uneori solutia de a trece pasajul fiind o secventa de miscari care aduce cu un dans pe verticala sau cu un exercitiu la barna.


?


Sambata, 25 noiembrie 2006:


– ora 10 – calificari baieti. La ora 10 incepe, deci toti baietii ar trebui sa fie acolo la ora 9 ca sa aiba timp sa se inscrie, sa se incalzeasca si sa faca vizionarea.


– ora 15 – semifinala fete


– ora 17 – semifinale baieti


– ora 21 – petrecerea.


?


Duminica, 26 noiembrie 2006:


– ora 11 – finala baieti


– ora 13 – finala fete


– ora 15 – premierea si surprizele din partea organizatorilor

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.