Muică, uite că n-a scăpat …Truică!!

Muică, uite că n-a scăpat …Truică!!

0 356

Controversatul om de afaceri Remus Truică, fost consilier al premierilor Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu, a fost condamnat jde magistrații Curții de Apel Brașov în dosarul retrocedării ilegale a fostei Ferme Băneasa. Judecătorii au decis să îl trimită pe Truică după gratii pentru 4 ani, însă decizia nu este una definitivă. Dar iată, ieri a venit si solutia definitivă; rămâne cum a hotărât prima instanță…

Povestea ascensiunii lui Remus Truică, vânzătorul de Aprozar „introdus” șef de cabinet la premierul  Năstase, începe în 1990, când iubita sa de la acea vreme primește cadou o casă de la părinți.
”Socrii” lui Truică, descendenți ai unei importante familii interbelice, au reușit si prin Truica performanța de a revendica, imediat după Revoluție, o serie de imobile bine amplasate în Capitală. Printre acestea, o vilă situată pe bulevardul Banu Manta, pe care au decis să o cedeze… tânărului cuplu
La parter, Remus Truică a deschis pana si …un aprozar și a vândut produse alimentare, dar fără prea mult succes financiar, câțiva ani. 
Apoi, a patronat o sală de jocuri pe calculator, până când, la începutul anilor 2000,… tatăl lui Remus Truică și-a amintit subit că are o relație extrem de bună cu soția prim-ministrului Adrian Năstase.
Oficial, Truică susține că Dana Năstase i-a facilitat accesul în lumea politică, si doar norocul l-a făcut să câștige… un important proiect IT guvernamental.

Putem spune, fără exagerare, că Remus Truică a fost primul Sebastian Ghiță… in domeniuCu diferența că Truică și-a vândut compania cu prima ocazie, imediat după ce Adrian Năstase, (parca il infiase…) a avut grijă să o includă în Strategia Naționala pentru Implementarea Societății Informaționale. 
Asociații săi de atunci erau …deja vestitii Bittner & Petrache, plus Viorel Jianu şi Emil Nell Cobar, iar printre „clienții”de baza se numărau 
Ministerul Finanţelor Publice, Televiziunea Română, PETROM şi mai ales Secretariatul General al Guvernului. De altfel, relația cu Secretarul General al Guvernului a depășit colaborarea instituțională, iar Eugen Bejinariu – ajuns inclusiv …premier interimar – i-a devenit naș de căsătorie… 

În 2002 Truica a obținut primul milion de dolari în schimbul vânzării a 70% din compania TotalNet către RDS, dar și …ca bonus, funcția de șef de cabinet al prim-ministrului României. 
Un an bun pentru Truică, aproape la fel de bun ca următorul, când a intrat în posesia a două hectare de teren din Pădurea Snagov printr-o metodă suspectă: a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren din Pădurea Scroviștea, dar… ROMSILVA, milostiva, a decis să primească cele două hectare în Snagov. 
Acolo, Remus Truică și-a ridicat palatul, devenit celebru pentru petrecerile care au urmat…
Plecat din guvern, Truică s-a axat pe afacerile cu drepturi litigioase, 
alături de personaje controversate precum falsul prinț Paul. 
Din suveica retrocedărilor cu cântec, (unde Truică cerea între 50% și 80% din valoarea bunului în schimbul traficării influenței sale!)fostul aprozarist și-a achiziționat o casă de vacanță în Caraibe, pe insula Saint Martin, un apartament la Monte Carlo, iaht și un garaj de neam prost, care adăpostește mașini Ferrari, Mercedes, Range Rover sau Aston Martin…

Însă nu doar retrocedările au fost cu cântec, ci și celebrele sale aniversări unde Patricia Kaas i-a concertat în living. Iar Remus nu i-a fost doar spectator, având în vedere că la baza divorțului de cea care îi devenise între timp soție au stat amintirile romantice ale franțuzoaicei publicate în volumul ”Umbra din vocea mea”  (….)
Eu nu văd decât genele lui lungi, pielea lui mată şi zâmbetul seducător. Face bine dragoste… Odată cu venirea toamnei, iată şi sfârşitul poveştii mele de iubire. Am fost păcălită. Rămâne cu soţia lui. Nu mai scrie. Nu mai sună. Ce idioată am fost”, scria Patricia Kaas, iar soția Irina Truică cerea divorțul.
A urmat un proces pentru custodia copiilor, presărat cu acuzații de răpire și violență domestică.
Apoi,Remus Truică a înfiinţat în 2007 compania BRG Residencial Consulting Sevices prin care își propunea (oficial) să … dezvolte afaceri imobiliare în România, iar prin administratorul Sandra Merloni-Horemans, a intrat într-un parteneriat cu miliardarului Beny Steinmetz.
Omul de afaceri evreu, implicat și el în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, a fost achitat norocos de Curtea de Apel Brașov, iar Truică și prințul Paul au fost condamnați.

Fosta soție, jignita de infidelitatile derbedeului, a susținut de-a lungul timpului că Remus Truică i-a intermediat prințului Paul retrocedarea mai multor proprietăți care ar fi aparținut Casei Regale. 
Printre acestea se număra și cele 47 de hectare din Pădurea  de pe malul Lacului Snagov, o revendicare inadmisibilă din punct de vedere legal.
De altfel, copilul din flori „printzul” Paul, altfel un nătăru manipulat de Truica a pretins pana și Palatul Snagov, dar si alte proprietăți în valoare totală de peste 100 de milioane de euro. (C. O&U)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.