Noul Ford Puma, felina din inima Olteniei – cel mai avansat automobil...

Noul Ford Puma, felina din inima Olteniei – cel mai avansat automobil fabricat în România

0 138

Noul Ford Puma, un SUV/crossover de clasă B, puțin mai mare decât EcoSport, a fost dezvăluit presei Marți, 25 Iunie, într-un eveniment cu ușile închise la Craiova. Mașina va fi lansată pe piață la finalul acestui an, respectiv la început de 2020, în funcție de piață, și vine cu tehnologii nemaiîntâlnite până acum la un automobil fabricat în România.

Atât Ford EcoSport, cât și Ford Puma, fac parte din același segment, dar au design diferit, pentru a se adresa unei clientele diferite. Ambele vor rămâne pe piață, așa că Puma nu este un înlocuitor al lui EcoSport. Puma a fost confirmat în premieră pe 3 Aprilie 2019.
Spre deosebire de EcoSport, care poate avea și tracțiune integrală, Puma vine exclusiv cu roți motrice față. Strategia Ford este de a poziționa modelul EcoSport ca fiind mai dur, iar Puma ca fiind mai stilat.
În prezentarea sa, Ian Pearson, directorul fabricii Ford din Craiova și președinte al Consiliului Director Ford România, a declarat că noul Ford Puma este realizat în baza studiilor de piață, iar clienții au cerut poziție înaltă de condus; un aspect al mașinii care să-i facă să se simtă mândri că se află la volanul mașinii; să fie spațios.
De asemenea, Pearson a mai spus și că Puma este mai ușor de fabricat decât EcoSport, deși este o mașină mai complexă. Probabil că fiind un model mai nou și gândit de la zero pentru piața europeană, atunci proiectarea a putut fi „mai curată”, spre deosebire de EcoSport, care a fost inițial un model gândit pentru India, iar apoi adus la zi pentru Europa.
Ca răspuns la cererile venite din partea clienților, Ford a creat modelul Puma, pe baza modelului Fiesta, dar care are un ampatament mai mare, ecartamente mai mari și o gardă la sol superioară (143 mm).

Ford Puma (foto – Adrian Mitrea)

„Felina din inima Olteniei” este sloganul câștigător pentru această mașină în urma unui brainstorming al angajaților care știu deja despre această mașină și care sunt implicați în faza de proproducție și lansare.

Din punctul de vedere al tehnologiei, noul Ford Puma este cel mai avansat automobil fabricat vreodată în România și poate fi echipat cu: instrumentar de bord complet digital (diagonala 12,3 inch); cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte; spațiu din portbagaj lavabil („cutie” de 80 litri, cu scurgere, în locul roții de rezervă); huse ale tapițeriei demontabile și lavabile; faruri full LED; acționare electrică pentru portbagaj; motorizare mild hybrid cu tehnologie de 48 V (bazată pe 1.0 EcoBoost, putere totală 155 CP).

Pe lângă acestea, Ford Puma mai poate fi echipat cu:

Ford Puma (foto – Adrian Mitrea)
  • Tempomat adaptiv, cu funcție oprire-pornire (pe loc, de pe loc)
  • Avertizare pericole locale, funcție posibilă în baza serviciilor HERE
  • Cameră video marșarier cu funcție de vedere în unghi de 180 grade
  • Plafon panoramic vitrat cu deschidere (trapă)
  • Instalație audio B&O Play
  • Sistem multimedia SYNC 3 cu Apple CarPlay și Android Auto
  • Încărcare wireless pentru telefon mobil

Ford Puma va concura pe piață cu modele precum Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke, etc…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.