Colțea 1920 Brașov avut o evoluție apreciată în etapele 5 și 6 ale CN de Futsal Liga a 2-a, ce au avut loc în weekend, în frumoasa Bucovină, la Vicovu de Jos. Chiar dacă au bifat două înfrângeri, cu Pro-Tineret Sighișoara și Fortius 2014 Buzău, elevii lui Liviu Negoiță și Ionel Pîrvu au practicat un fotbal frumos, spectaculos, mai ales în primul meci, unul foarte gustat de publicul local.

În prima dispută, cu Pro-Tineret Sighișoara, Colțea a pierdut cu 4-6, dar este un rezultat mincinos, având în vedere situațiile de gol foarte numeroase ale brașovenilor. Și nu numai, evoluția per ansamblu fiind lăudată de toată lumea prezentă. Ca să nu mai spunem de golul campionatului, semnat de Ionel Pîrvu, cu un lob senzațional de la 25 de metri, ce a ridicat toată sala în picioare. Celelalte reușite le-au aparținut lui Horațiu Gavrilă  (2) și Dragoș Marius Florin. La finalul partidei, toți cei prezenți au aplaudat minute în șir cele două formații pentru spectacolul oferit. De altfel, arbitrii și observatorii au apreciat că a fost cel mai frumos meci de până acum al campionatului.

În cea de-a doua partidă, Colțea 1920 Brașov a piedut la scor, 1-11, în fața celor de la Fortius 2014 Buzău. Circumstanțele au fost unele speciale, favorizate de o greșeală gravă de arbitraj și de o lipsă de fair play din partea adversarilor. Mai exact, la un minut după ce brașovenii au deschis scorul, prin „veteranul” Ionel Pîrvu, Alexandru Ioniță a fost faultat dur și clar în apropierea careului buzoienilor, dar arbitrii nu au dat nimic, deși unul din ei fluierase lovitură liberă, gest pe care nu l-a recunoscut ulterior. Chiar dacă jucătorul de la Colțea era întins pe parchet și avea nevoie de îngrijiri medicale, cei de la Fortius nu au oprit jocul și au continuat pe contraatac, reușind egalarea. Evenimentul le-a turnat plumb în picioare brașovenilor, de aici și diferența mare pe tabelă.

În deplasarea de la Vicovu de Jos, Negoiță și Pîrvu s-au bazat pe următorul lot: Alin Dinescu, Liviu Negoiță, Ionel Pîrvu, Horațiu Gavrilă, Emanuel Crețulescu, Adrian Brănescu, Alin Nițan, Alexandru Ioniță, Ionuț Anghel, Dragoș Marius Florin, Sebastian Moraru, Arnold Laszlo Sandor.

Următoarele runde din CN de Futsal Liga a 2-a vor avea loc pe 21 și 22 noiembrie, la Buzău, când Colțea 1920 Brașov va da piept cu Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Dorin Duşa

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.