În ultimele săptămâni, ţări din fostul spaţiu iugoslav au găzduit importante competiţii mondiale, rezervate practicanţilor de karate. Printre participanţi, s-au aflat şi sportivii braşoveni, pregătiţi de Sensei Dragoş Chiru, care au avut o comportare excelentă, în frunte cu ,,vârful de lance” al karateului braşovean, excelenta Adina Seitz. Această sportivă de excepţie a atras aprecierile specialiştilor, câştigând în acest an, nu mai puţin de 7 medalii la Campionatele Europene WUKF şi SKDUN şi 7 medalii mondiale, la Campionatele Mondiale SKDUN din Serbia şi UWK, din Slovenia .

Campionatul Mondial de Karate UWK – Slovenia 2015.

Campionatul Mondial De Karate UWK, prima ediţie, s-a desfasurat in Koper, Slovenia, în perioada 12-20 octombrie. Pentru prima dată, 3 discipline de karate s-au aflat sub umbrela unui singur Campionat Mondial, United World Karate ( karate general , karate traditional si kyokushin ) . Cu un număr impresionant, de 1200 sportivi, din 43 ţări , evenimentul s-a desfasurat pe durata a cinci zile . Karate-ul general a fost reprezentat la nivel mondial de WUKF şi la nivel naţional de FRK WKC România . Din lotul României a făcut parte şi sportiva noastră Seitz Adina (foto), la categoria 15-17 ani , care a participat la probele individuale de kata şi kumite, dar şi la kumite echipe . Cu un vârf de formă maxim, după ce cu câteva zile înainte a devenit triplă campioană mondială de Karate SKDUN, în Serbia, sportiva de la poalele mpei a urcat podiumul mondial de 4 ori ( 1 aur, 2 argint, 1 bronz ) . Marele câştig este modestia şi atitudinea de excepţie, pe care o îmbrăţişează Seitz Adina,

Rezultate tehnice

  • Medalia de aur kumite +55 kg ,categoria 15-17 ani
  • Medalia de argint kumite open ,categoria 15-17 ani
  • Medalia de argint kumite echipe rotativ , categoria 15-17 ani
  • Medalia de bronz kata individual , categoria 15-17 ani


Campionatul Mondial de Karate shotokan SKDUN Serbia 2015

CSU Braşov, secţia de karate shotokan din Braşov, a participat în 9-11 octombrie, la Campionatul Mondial de Karate SKDUN, organizat în Subotica, Serbia.

La această competiție de mare anvergură au participat peste 1300 de sportivi din loturile naţionale a 34 de ţări. Din lotul naţional al României, al cărui antrenor este Shihan Aurel Pătru, au făcut parte şi 17 sportivi braşoveni.

După două zile grele de concurs ,clubul de la poalele mpei a reuşit rezultate excelente:

Medalii de Aur

  1. Adina Seitz- kumite junioare 57 kg
  2. Adina Seitz -kumite echipe feminin junioare
  3. Adina Seitz -kumite echipe mixt juniori

Medalii de Argint

  1. Muntean Bogdan- kumite juniori
  2. Tohănean Denisa- kata junioare
  3. Maftei Gabriel ,Bacalu Andrei , Drăgoi Ion ,- kata echipe cadeţi
  4. Drăgoi Ion , Bacalu Andrei , Poteraş Luca , -kata echipe copii
  5. Olteanu Daria , Aroşoae Daria , Dumitru Cătălina ,- kata echipe copii

Medalii de Bronz

  1. Bacalu Andrei , Aroşoae Daria , Drăgoi Ion ,- kata echipe mixt copii

Cupa Mondiala SKDUN

Medalii de Aur

  1. Poteraş Liviu , -kata seniori 9-7 kyu

Medalii de Argint

  1. Ivan Bogdan ,- kumite seniori

Medalii de Bronz

  1. Muntean Florin ,- kata seniori 9-7 kyu
  2. Beşleagă Marcel , -kumite cadeţi

,,A fost un concurs deosebit de greu, în care am reuşit să ne valorificăm la maximum şansele de acces pe podium . Surpriza plăcută a competiţiei a fost locul secund, ocupat de Tohănean Denisa, în proba de kata junioare”, a declarat sensei Dragoş Chiru .

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.