DEZVĂLUIRIlE lui Cosmin Gusa – cine sunt cei care l-au distrus pe...

DEZVĂLUIRIlE lui Cosmin Gusa – cine sunt cei care l-au distrus pe Geoană în ALEGERI?

0 602

Consoltantul pulitic Cozmin Gușă susține că de fapt Mircea Geoană nu a fost învins de Traian Băsescu ci de cei care l-au ajutat în campania electorală, ma refer la baronii de Teliorman si Bacau, Liviu Dragnea și Viorel Hrebenciuc, inte timp,arestat. Livache II insa la „ras”in continuare… partial pe Ponta (sau urmeaza…) si isi va atinge visul de a fi prim-ministru!.
Iata textul dezvaluirilor lui Gusa. Cat e minciuna? Cat e adevar?

Apropo de camarilă, de excese, de bani azi vedem ce s-a întâmplat,incepand cu anpr, ce a însemnat al doilea mandat al lui Traian Băsescu, dacă ne uităm doar la scandaluri. Deci într-un fel aveam dreptate.(sic!) Și am acceptat personal să fiu strategul campaniei, fără implicare administrativă și cu o mare jenă pentru că la nivel politic campania era condusă de doi oameni cu care mă înțelegeam prost. Cu Viorel Hrebenciuc,  prost, și cu Dragnea,foarte prost. Și cu o mare opoziție din partea lui Ion Iliescu, a prezenței mele în echipa asta de coordonare(sic!). I-a prins bine insa colaborarea cu mine lui Geoană, pentru că a început anul de pe la un 11%, cât avea el în sondaje, și l-a terminat unde l-a terminat. Pe o strategie pe care i-am făcut-o eu. Și pe doi șefi de campanie pe care i-a avut, Hrebenciuc și Dragnea, care am văzut cât de fideli i-au fost, pentru că imediat au trecut de partea lui Ponta și asa  l-au ucis politic pe Mircea Geoană.1259352001_PSD-PNL - Geoana, Nita, Antonescu, Cancescu, Corlatean 0698
Nu vreau să mai pomenesc aici de implicarea lui Dragnea în finanț
area campaniei lui Băsescu din 2009. Băsescu a validat parțial așa zisa bună credință a lui Nițulescu, dar după aceea a ezitat să spună dacă a primit sau nu bani. El s-a referit la bani oficial, cred că Dragnea când i-a zis lui Nițulescu pe holurile de la Rin nu s-a referit la bani oficiali, s-o fi referit la altceva. Dar în același timp, Băsescu ne-a atenționat că Dragnea îl vizita și îi dădea corăbioare… din Brazilia, pe care nevasta lui le arunca la gunoi, că așa am înțeles din povestea lui Băsescu”, a mai spus Cozmin Guşă cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.

Mircea Geoană s-a dus pe blat la Moscova, fără să îmi spună…
În virtutea acestui lucru, doar după ce am discutat cu partenerii americani , am făcut și o excursie la Moscova. Unde m-am întâlnit cu președintele senatului dânșilor și le-am spus că noi nu suntem parteneri, dar opțiunea noastră este să avem o pace diplomatică. S-a întâmplat în toamnă, înainte de vizita lui Mircea Geoană. Despre care o să spun un lucru: Nu am știut. Și Mircea Geoană s-a dus la Moscova fără să-mi spună…. Pentru mine a fost o foarte mare dezamăgire și un semn de întrebare care m-ar fi pus în mod normal în situația să plec din campanie, dar nu voiam să par trădător.
Mircea Geoanăs-a dus pe o relație care îl includea și pe Hrebenciuc, dar și pe Radu Mazăre sau Nicușor Constantinescu, S-a dus… la spița a șaptea de la Moscova și s-a făcut de râs într-o călătorie clandestină sau semiclandestină, care nu a fost raportată(cui?), încercând să negocieze habar n-am ce, ceea ce a fost nepermis pentru experiența lui de politică externă.Eu cred că a fost și Mazăre în acea vizită, dar eu despre acea vizită am aflat după derularea ei. Zvonurile au existat la câteva zile, el a ezitat să-mi spună despre asta, la fel cum nu mi-a spus nici de vizita la Vântu. Am aflat de la Dan Tapalagă, de la HotNews, a doua zi, de vizita lui Geoană la Vântu”, a mai spus consultantul.geoana hrebe m
Gușă a dezvaluit că, cel mai probabil, de vizita la Moscova știau Mazăre și Hrebenciuc. „Cu Dragnea nu am vorbit despre acest subiect niciodată, dacă știe el poate să spună in exercițiul funcțiunii de astăzi. Deci aceste episoade ciudate, cel puțin două vizita la Moscova despre care eu ca strateg nu am știut și vizita la Vântu. M-a dezamăgit pentru că el nu avea ce să caute la Sorin Ovidiu Vântu înaintea dezbaterii moderate de un angajat al lui Vântu, pe numele său Robert Turcescu. Eu puteam să mă văd de câte ori voiam și cu Vântu, și cu Voiculescu, și cu Patriciu, dar el nu avea voie în calitatea lui de candidat  Traian Băsescu, dimpotrivă îi folosea pe Voiculescu, Vântu, Patriciu ca să îi arunce în cap lui Geoană că este un candidat mogulizat și ăsta era motivul pentru care în strategia lui Geoană am interzis întâlnirile lui cu acești patroni , a spus consultantul.

Cât de mult au contat vizitele la Moscova și la Vîntu in esecul lui Geoana?rep_39505p1
Acea vizită la Moscova a contat foarte mult pentru că, fiind semiclandestină, despre acea vizită la Moscova nu s-a discutat la Washington,a explicat prolix Gusa care ne „lamureste” :așa se face politica, despre vizita mea la Moscova s-a discutat la Washington de către mine. Vizita mea la Moscova a fost ca urmare a unei discuții cu reprezentantul partenerului strategic, vizita lui Geoană a fost pe ascuns, Nu că mi-a ascuns-o mie, a ascuns-o cam tuturor. Ceea ce sigur a însemnat o decredibilizare a candidatului Geoană la nivelul partenerului strategic, care nu știu dacă a avut sau n-a avut influență, dar asta ne va spune istoria. Probabil că a avut…
Vizita la Vântu a fost importantă în două trepte, din punct de vedere negativ.(?!),` Geoană la momentul emisiunii cu Băsescu era exact cum era Doroftei pe vremuri la meciul decisiv, adică era spirt, era foarte bun, îl adusesem la un vârf de formă.(?!) Dar, părerea mea este că și-a autoimpus o atitudine defensivă, el fiind mult mai bun în acel moment pe atac decât reacția pe care a prezentat-o. Eu stând cu el tot anul am văzut cum a evoluat și am avut grijă să-l aduc la vârf de formă exact la momentul final, când toată lumea se uita la Geoană la finalul lui 2009! Oamenii ziceau: domne, ăsta nu-i Geoană din primăvară, ăsta e alt Geoană. Și dintr-odată s-a prostit la dezbatere finală cu un Băsescu care venea cu scheme răsuflate. Și un Băsescu care oricum era complicat, cu copilul bătut la Ploiești, cu contractele lui Cocoș, multe se adunaseră sub fundul tăbăcit al bătrânului matelot”, a relatat Gușă.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.