Dezastrul fotbalului românesc s-a întregit : România nu are echipe în cupele...

Dezastrul fotbalului românesc s-a întregit : România nu are echipe în cupele europene!

0 116

Ceea ce anticipam, nu cu mult timp în urmă, s-a întâmplat : România a ieșit de pe harta competițiilor europene intercluburi de fotbal, pentru sezonul 2018-2019! Cu alte cuvinte, România nu va avea, pentru a doua oară în ultimii 15 ani, echipă în cupele europene. Țara noastră s-a făcut de râs în Europa, în această vară, și se va prăbuși în clasamentul coeficienților.
Liga 1 a trimis patru echipe în preliminariile cupelor europene, dar în play-off au ajuns doar două formații. Viitorul fusese eliminată anterior de Vitesse, iar Craiova de o echipă mult mai puternică, Leipzig.
Salvarea urma să fie adusă de CFR și FCSB, iar acestea plecau favorite în duelurile cu Dudelange și Rapid Viena. Dacă clujenii au suferit o umilință istorică, fiind învinși tur-retur de Dudelange, FCSB a sperat până în ultimul minut că poate întoarce soarta calificării cu Rapid Viena, după ce pierduse în tur, 1-3. FCSB a condus la pauză, cu 2-0 și se părea că vor obține calificarea în grupe. Nu a fost așa, pentru că vienezii au știut ce vor și au marcat golul care le-a adus calificarea! La rândul ei, CFR Cluj s-a făcut încă o dată de râs, de rușine, acasă, după ce pierduse meciul cu Dudelange, din Lugenburg (0-2). Pe teren propriu, CFR s-a înclinat cu amatorii din Ducat (2-3), eliminarea fiind una dintre cele mai mari surprize ale cupelor europene din acest sezon! Contra-performanța de joi seară va însemna și o prăbușire în clasamentul coeficienților, în condițiile în care scorul extrem de mic de anul acesta va fi împărțit la 4, numărul echipelor aflate la start. Cum la anul în stabilirea coeficientului va fi ștearsă stagiunea 2013-2014, sezon în care am adunat 6.875 de puncte (recordul din ultimii ani), lucrurile sunt teribile pentru formațiile noastre.
E foarte greu să ne mai calificăm, o să pățim cum a pățit Craiova, cazi cu balauri în preliminarii„, a comentat Becali ratarea calificării.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.