În Africa de Sud începe summit-ul BRICS

În Africa de Sud începe summit-ul BRICS

0 173

Alternativa la dolar ($) mai face un pas spre o existență asteptetă de multe țări prin noua întâlnire din Africa de Sud. Despre euro nu putem spune ca a facut eforturi sa devină o monedă mondială. Se pare bcă nu are voie de la …$.
Președintele chinez Xi Jinping, cel rus Vladimir Putin și liderii altor economii emergente din organizația BRICS se adună în Africa de Sud pentru un summit, așteptându-se că acesta se va axa pe chestiunea tarifelor vamale pe care președintele american Donald Trump vrea să le impună multor mărfuri străine, relatează Reuters.

Tarifele și măsurile de răspuns anunțate de partenerii comerciali ai Statelor Unite au trezit îngrijorări internaționale, în special în țările cu economii în curs de dezvoltare care se bazează pe export.

Agenția estimează că, în ciuda multor divergențe dintre membrele BRICS, care mai includ Brazilia, India și Africa de Sud, există șanse mari ca acestea să găsească tangențe pentru a denunța ceea ce consideră măsuri „protecționiste” ale președintelui american, despre care Trump spune că au scopul să refacă condițiile de concurență loială pentru firmele americane.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.