Sunt românii mai bolnavi la suflet, decât la trup?

Sunt românii mai bolnavi la suflet, decât la trup?

Altfel, cum sa-ti expici ca sunt… 56.000 de preoti si doar 48.000 de medici in Romania?

Cateva asemanari si deosebiri:

    • in fiecare an, medicii buni pleaca in strainatate, Unii ,de tot… Popii nu pleaca decat maxim intr-o noua biserica, construita peste drum ca sa le ramana fiii pe-aproape…
    • In ultimele doua decenii nu s-a facut nici un promis spital mare, reprezentativ. In schimb pe vremea lui Basescu s-au inchis 300 spitale sub pretextul ca sunt prea multe si…mai mici decat in West. In vreme ce numarul de biserici , aproape s-a dublat.
    • Nu avem nici un mare centru de cercetare, reprezentativ, finantat la nivel european. In schimb finantzam ( chiar si…partzial!)  materializarea unei vechi dorintze a Ortodoxiei  romanesti : construim  Catedrala a neamului!! Tot la… nivel european,pentru ca va fi o mare atractie turistica europeana,mai… intereseanta decat Casa Poporului!
    • Chiar si unii dintre marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practica si delirul mistic in cartile lor. Nici unul nu apara stiinta…concreta!

 

In concluzie:
  • rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi o faceti, rugati-va sa dati colțul repede. Pentru decese cu zece popi, Romania e insa perfect pregatita. Si-acum, poate… ii scutim si de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici. Pentru ei, sa ne ajute …și Crucea Rosie!
  • Teoretic, preotii n-au salvat niciodata pe nimeni; insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere. Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii de oameni, insa destula  lumea ii injura.

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.