Regionalizare, trădare, autonomie …doar maghiarizare să fie!! CFR Cluj, perdeaua de fum...

Regionalizare, trădare, autonomie …doar maghiarizare să fie!!
CFR Cluj, perdeaua de fum a unui grup infracțional iredentist!(II)

0 392

Deși se presupunea că CFR Cluj ar fi fost achiziționat de un cetățean neamț, echipa a avut parte de-o apariție surpriză. După o pauză de doi ani de zile, Arpad Paszkany reapare. Dispărut  din anturajul CFR-ului și din viața publică, cum a venit si-a a băgat echipa în corzi. În ce calitate? Nu se știe, cel puțin …deocamdată.
Când a  aparut el in Lumea Marilor Shmekeri acest Paszkany a devenit, repede dintr-un dealer de maşini second hand, un prosper om de afaceri, care deţine reprezentanţele locale ale firmelor Opel si Chevrolet, precum si cel mai important imobil de birouri din Cluj, Sigma Center. El este  administratorul companiei Polus şi reprezentant în România al holdingului TriGranit Feijlesztesi RT din Budapesta.
 La Cluj, Paszkany este unul dintre cei mai tari jucători, dar nu de fotbal, ci din  domeniul imobiliar, politic, financiar, etc ca urmare a asocierii subterane dintre Consiliul Local si Polus. Si fara Boc si cu Boc… si cu, si fara Basescu …prin intermediul bossului PSD de Cluj.

Un finanțator împins în față
Un oarecare Bagacean, contabil si sluga de meserie, este cel care se dadu-se mare…  cum că a preluat El clubul si deja a investit 5 milioane de euro de era sa faca Nen-su Gigi Becali infart cad a auzit ce ieftin a luat un „nimeni in drum” echipa ungurilor cu sediul in Koloszvar… Mai ales cand mai alalteieri, „nevazutul” Paszkany a aparut iar ca un grof  in cantonamentul echipei  si le-a transmis jucatorilor ca vor veni vremuri mai bune la club. Ca orice „jupan”, Paszkany i-a si certat pe jucatori pentru un rezultat cu Timisoara(!) dar  i-a incurajat pentru inceputul de retur…
Anu trecut, in sambata premergatoare partidei cu Steaua, echipa lua masa la Marty in Sigma, in cartierul Zorilor. Se glumea, se discuta, se radea, pâna când in separeul rezervat formatiei clujene a descins Arpad Paszkany insotit de Marian Bagacean. Paszkany a luat cuvântul, iar in incapere s-a asternut o liniste ca la inmormantare.
“De ce-ati pierdut puncte cu Timisoara?”, a fost primul dintre reprosurile omului de afaceri. Apoi a incercat sa-i incurajeze pe fotbalisti spunându-le ca-i vrea “gladiatori”, ca “CFR Cluj e un brand”… Alaturi de el se afla Marian Bagacean, precum un “valet de nadejde”, dupa cum ne-a povestit un participant la intâlnire. “Am ramas toti masca pentru ca nu l-am vazut de multa vreme. N-a comentat nimeni nimic. Stateau toti jucatorii ca mieluseii. Langa Paszkany era Bagacean, care nota tot ce-i spunea Paszkany. Apoi a luat si el cuvantul, a spus ca …si el a bagat 5 milioane de euro in echipa, iar inceputul e promitator”, 

Concentrare economică dubioasă
Afacerea POLUS a intrat în atenţia organelor speciale române încă din 1998, atunci când un teren proprietate publică a statului, de 34 hectare, aflat în imediata apropiere a Municipiului Cluj-Napoca, a intrat în posesia firmei respective prin contribuţia directă a fostului prefect de Cluj, Alexandru Farcaş, şi a lui Radu Sârbu, vechea hahalera țaranista! Afacerea POLUS a început în timpul Regimului Constantinescu, care, de altfel, a primit vizita celebrului congresman american de origine maghiaro-evreiasca Tom Lantos, anume venit în vizită pentru a uşura investiţia lui Paszkany, Polus Center.
După Cluj, Firma Polus viza pătrunderea în Bucureşti si în câteva dintre oraşele mari ale României, intenţionând implementarea a 7 mari investitii, de peste 2,5 miliarde de euro. Corporaţia pe care o reprezintă Arpad Paszkany este TriGranit, cu baza în Canada – un centru al iredentismului maghiar, care este şi o sursă de finanţare a Serviciului de Informaţii ungar AVO – şi subsidiare în Marea Britanie, Ungaria si România şi ale cărei investiţii vizează Ungaria şi ţările din jur, cu minorităţi maghiare semnificative.
TriGranit are, printre acţionari, 
Fondul de Investiţii Immoeast, un puternic investitor pe piaţa imobiliară românească, precum şi pe N. Rothschild, copreşedinte al Fondului de Investiţii Atticus Capital, descendent al cunoscutei familii de bancheri din Marea Britanie.
De altfel, Paszkany şi-a creat imperiul financiar prin infuzii dubioase de capital din Ungaria şi SUA, provenite de la lobby-ul maghiar, antiromânesc prin definiţie. Este foarte interesant cum acest Paszkany, cercetat în mai multe dosare penale, între care şi unul pentru instigare la şantaj şi sprijinire a unui grup infracţional organizat,  cunoscut cadru activ al spionajului maghiar în România, i-şi desfăşoara şi organizeaza  reţeaua pe teritoriul ţării.

CFR Cluj vs Universitatea Cluj
Nimeni nu se întreabă cum isi finanţeaza Arpy, echipa de fotbal CFR Cluj. Potrivit apropiaţilor, el are la dispoziţie sute de milioane din care, în CFR Cluj se vor investi aproximativ 100 milioane de euro. Revenit în ţara atunci când a fost sigur  că nu va păţi nimic, acest personaj  are sarcina să câştige Campionatul în România tocmai pentru a influenţa mai puternic zona de nord a ţării, acolo unde, în lipsa altor echipe competitive, echipa clujeană este percepută ca una fanion al iredentei!
Preluarea de către Paszkany a celui mai vechi club de fotbal dinTransilvania CFR Cluj, nu a fost însa întâmplătoare. Întemeiată în anul 1907, în Cluj, echipa ceferistilor era perceputa ca fiind a maghiarilor, în timp ce Universitatea Cluj, întemeiata în anul 1919, era considerată a românilor.
Această delimitare provine din anul 1940, cand nord-vestul Transilvaniei a fost acaparat de Ungaria  horthysta prin Diktatul de la Viena, iarUniversitatea din Cluj s-a refugiat la Sibiu şi, o dată cu ea, şi echipa de fotbal a studenţilor. CFR Cluj a rămas în oraş şi chiar a înscris în campionatul de fotbal al Ungariei în perioada 1940-1944, act considerat de români o trădare făţişă.

Grupul regionalist – „Eureka”
Prin echipa de fotbal „ungurească” din Ardeal, Paszkany vizează un control simbolic al zonei, deoarece el controlează şi un „grup regionalist” – „Eureka”, acesta acţionând sub comanda Budapestei şi având ca obiectiv regionalizarea României, pe baza tezelor Budapestei, pe filiera Soros.
Grupul „Eureka”, oficial, o organizaţie „non profit”, se ocupă însă şi de afaceri (prin societăţile Group Eureka SRL si Eureka Media SRL) şi al cărei lider politic este fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy. Liderul informal al grupului „Eureka” este tot Paszkany, iar organizaţia sa, conectată puternic la mediul de afaceri maghiar din Transilvania, susţine financiar UDMR-ul.
Prin acelaşi Zsolt Nagyechipa de fotbal CFR Cluj a beneficiat de un contract de publicitate cu Poşta Română, companie căreia Paszkany i-a mai vândut, fără licitaţie, 8 autoturisme, prin firma Ecomax General Investments SRL.
Numitul Paszkany este şi principalul sponsor, cu sume uriaşe, al campaniei electorale inclusiv  a lui Emil Boc pentru câştigarea Primăriei Clujului
 .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.