Toți leaderii României s-au dus să se inchine la Ierusalim, dar nu...

Toți leaderii României s-au dus să se inchine la Ierusalim, dar nu și la Biserica Învierii…

0 384

După înființarea Țărilor Române, desigur că au fost semnate tratate cu vecinii, în special cu ungurii și leșii (polonezii). Nu știu dacă acestea erau semnate de domnitori sau de emisarii lor.upă ce am căzut sub turci, domnitorii români au fost nevoiți să facă vizite oficiale la Stambul, de unde unii nu se mai întorceau.După cîștigarea independenței, din cîte știu, membrii familiei regale plecau în vizite in străinătate’ nu oficiale, ci doar de plăcere (nunți, botezuri, cumetrii, eventual înmormîntări).
După 1945, vizitele conducatorilor români și-au schimbat direcția – la început spre nord-est, la Moscova, apoi și spre nord, la Varșovia, tot un fel de NATO (cum numeam  tratatul de la Varșovia). Daca se duceau cumva și la New York, la ONU, nu știu – cred ca îi lăsau pe miniștrii de externe.
După 1990 însă, a început nebunia! Sărmanii conducători ai României sînt tot timpul pe drumuri!
A început cu închinarea la Ierusalim, s-a adaugat închinarea la WashingtonParis, Berlin, apoi la Bruxelles și Strasbourg!
Nu pot face o listă completă cu deplasările în timp ale noilor conducători ai României la Ierusalim, întrucît pe de-o parte a fost o perioadă în care nu  interesau, ori nu erau incă postate pe internet.
Toți președinții României s-au dus să se inchine la Ierusalim, dar nu si la Biserica Învierii…Între 2-5 sept. 1991. Ion Iliescu se duce la Ierusalim – în anul următor, este reales președinte al României. Între 3-7 ian. 2000 Emil Constantinescu se duce la Ierusalim unde se angajează să restituie fostele proprietăți evreiești din România.
După această vizită, declară că… nu mai candidează la președenție întrucît a fost invins de „organe”. Dacă mă întrebați , eu cred că i s-a mulțumit pentru ce a făcut, dar că este prea slab pentru un nou mandat… Între 22-24 martie 2004, la sfîrșitul celui de-al… treilea său mandat (cam neconstituțional), Ion Iliescu pleacă din nou la Ierusalim. Probabil, pentru a preda gestiunea…

Cel mai abil,Traian Băsescu, a făcut și el cel puțin două vizite la Ierusalim – prima (deși poate era a doua) între 31 mai-2 iunie 2009,  an în care a fost reales președintele României, iar cea de-a doua (sau poate a treia) între 19-21 ianuarie 2014.

basescu

Si Petre Roman a fost, oficial, în anul 2014 în cea de-a treia vizită a sa în Israel – nu știm cînd au fost primele două…. După această vizită,si probabil un „dialog telefonic” cu excrocul Aristotel Cancescu , presedintele PNL Brasov l-a făcut senator al cartierului istoric „Scheii Brasovului” !!. Doar de anchetat pentru distrugerea economiei românești, nu-l anchetează nimeni
Despre Teodor Stolojan (cu un mandat limitat, pentru organizare alegerilor din 1992) și Nicolae Văcăroiu, nu știu să fi mers la Ierusalim (gurile rele spun ca Văcăroiu nu s-a dus acolo… ).
În 1996, o dată cu ajungerea la putere a CDR, România ajunge prostituata occidentului (nici măcar una de lux), Victor Ciorbea pleacă în vizită neoficială în Israel în noiembrie 1997. El a mai făcut o vizită neoficială și neinvitat în SUA, unde s-a dus cu un avion plin de demnitari români la Washington,prilej ca să-și înscrie fiica la o facultate americană. Singurul lui succes? A intrat în Casa Albă ,unde doar a văzut-o pe Madeleine Albright trecînd pe un culoar perpendicular pe cel prin care  se plimba ! A urmat răposatul Radu Vasile, prim-ministrul  care, dupa vizita la Sfantul Mormant… s-a dus în Israel să-și repare si dinții… A uitat de vremea cînd israelienii veneau in România pentru stomatalogii noștri, mult mai buni și mai ieftini decît cei din Israel,!
Mugur Isărescu
, a avut un mandat limitat la organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale din 2000.Asa ca a dat o fuga in privat…Apoi, au ajuns la Palatul Victoria marile slugi ai Ierusalaimului.
În primul rînd (2000-2004 ) Adrian Năstase – a scris chiar el  despre număratele lui vizite oficiale și particulare la Ierusalim.
Apoi, Călin Popescu Tăriceanu, (2005-2008), care între 14-16 martie 2005 a fost vizitator al Muzeului Holocaustului, cel care a împlinit promisiunile făcute de Năstase… Și mai apoi, a venit micuțul Emil Boc – plecat la Ierusalim la data de 21 nov. 2011.
În sfîrșit, n-a lipsit Victor Ponta! Nici la Ierusalim, nici la Istambul si Ankara, în dorința deșartă de a deveni președintele României, la un moment dat luînd cu el în avion intregul guvern al României pentru ședință comună de guvern cu cel israelian!

Între 3-4 nov. 2008, în plină campanie pentru alegerile parlamentare, Mircea Geoană, care își asumase și el, ca și Emil Constatinescu, pretinsul  Holocaust săvîrșit de români împotriva evreilor, pleacă în vizită în Israel(la o lună dupa alegeri, ajunge președintele senatului României).
După un an, “prostănacul” cum îl alinta  Iliescu, face gafa monumentală ca în seara dinaintea dezbaterii finale să se „relaxeze” la o vilă a lui SOV. finantatorul-marioneta unor servicii pe care …erau evident în slujba lui Băsescu. dragnea israel
Așa că „Mihaela, dragostea mea” s-a culcat noaptea lîngă președintele României, iar dimineața s-a trezit lîngă un dobitoc…La randu-i,ludicul Crin Antonescu, ulterior vizitei în SUA făcute împreună cu Ponta … împotriva lui Băsescu,si după ce a primit un braci de la Ponta…  s-a hotărît să plece și el la Ierusalim. Dar, mare ghinion, a fost o ninsoare anormală care a împiedicat în acea zi zborurile spre Israel…

Dacă mă uit pe lista prim-miniștrilor, mai sînt două nume la care nu am ce să consemnez.Ce pot să consemnez la Mihai Răzvan Ungureanu(recunoscut chiar de un purtator de cuvant al SRI drept agent al serviciilor israeliene?) Pe coperta unei carți celebre, apare fotografia sa cu kippa pe cap în fața Zidului Plîngerii (desigur, nu îi plîngea pe patrioții români uciși de evreii bolșevici).

  Si Klaus Iohannis...care,inainte de alegeri , anuntza o schimbare radicala de…paradigma s-a grăbit ca între 6-11 martie 2016 să se ducă la Ierusalim pentru a-și realiza …„un vis dintr-o viață anterioară”.  Și (acum poate că mulți  vor huli), nu am date concrete să îl acuz …nici pe Dacian Cioloș. Sa nu mă iau doar după ce se scrie despre unul sau altul.

MULTE DRUMURI AU DE FĂCUT ACTUALII DEMNITARI!   După înființarea Țărilor Române, desigur că au fost […]Președintele…cam infractor al Camarei Deputaților, Liviu Dragnea, care s-ar vrea prim-ministru,tot batea drumul la Ierusalim (pe banii cui?)  poate-poate  convinge pe cineva de acolo să  sprijine o modificare in legislația română…si în favoarea lui.Intre timp a prins gustul vizitelor in Tara Sfinta si Vranceanu-Firea ,asa ca Gabriela a aprobat donarea unui ditamai Palatul cu 100 de camere pentru a se amenaja acolo Un Muzeu al Comunitatii Evreiesti! Banuim ca urmeaza spatii corespunzatoare si pentru celelalte 16 minoritati!
In noiembrie 2016, desi guvernul tehnocrat lui urma sa expire, adica guvernul Ciolos era la final de mandatministrul de Externe Lazar Comanescu aranja în Israel desfasurarea celei de a treia sedinte comune de guvern Israel-Romania pentru anul 2017, după ce prima avusese loc în timpul guvernarii lui Emil Boc iar a doua in timpul guvernarii Ponta. Atunci, desi „sedinta“ trebuia sa aiba loc la Bucuresti (după ce prima fusese la Ierusalim), si-a luat slugarnic tot guvernul si s-a dus si el in Israel, unde au semnat acorduri in interesul „unora”, (in domeniile economic, energie, aparare, turism, educatie – despre Holocaust si combaterea „anti-semitismului“ (Sursa:Justitiarul)

N.R. În ziua de 4 aprilie 2017 (la comemorarea necomemorată a celor peste 2ooo de victime ale bombardamentelor americane asupra civililor bucureșteni, dar pentru care ucigașilor doborîți de antiaerina și de de aviația noastră li s-au ridicat două monumente în București), noul prim-ministru Sorin Grindeanu a anunțat că, pentru interesul României, va pleca în Israel!
„Lumina vine de la răsărit!”. Da, uite că așa este, lumina ne vine de la răsărit, și nu numai lumina din noaptea de Înviere!

Dan Cristian IONESCU

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.