Cum a îngropat Ioan Neculaie definitiv echipa F.C. BRASOV

Cum a îngropat Ioan Neculaie definitiv echipa F.C. BRASOV

0 649

Omul de afaceri …necurate Ioan Neculaie, care are de executat o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a fost prins la Giurgiu vineri dimineaţă, anunţă Poliţia Braşov.El a fost încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, de unde va fi transferat la Penitenciarul Codlea, pentru a-şi executa pedeapsa.Neculaie a fost dat în urmărire după ce joi Curtea de Apel Braşov l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Purceaua era moarta in cotetz si lui ii ardea de vanatoare …vezi Doamne, era stresat!! Neculaie a a mers la o partidă de vânătoare şi a făcut pană cu maşina în pădure. De nervi, el a tras cu arma în celelalte cauciucuri şi a alarmat mai mulţi persoane din apropiere, care au chemat Poliţia. Cum avea deja o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, a fost trimis după gratii în urma noii sentinţe.

Ioan Neculaie şi Florin Păunescu când au fost reţinuti pentru „delapidarea” FCBrasov , s-a intamplat după ore întregi de audieri fiind acuzaţi de evaziune fiscală, fals, delapidare şi apălare de bani. Desi dosarul cu propunerea de arestare a ajuns la Tribunalul Braşov şi s-a judecat în aceeasi noapte.  Ioan Neculaie a scăpat de arest. Magistraţii au decis că poate fi cercetat sub control judiciar. Dosarul cu propunerea de arestare pentru Ioan Neculaie a ajuns apoi la Tribunalul Braşov cu doar o jumătate de oră înainte de expirarea ordonanţei de reţinere. Cei doi, alături de juristul companiei lui Ioan Neculaie au fost  acuzaţi că au înregistrat în contabilitate tranzacţii fictive pentru a deduce TVA în valoare de milioane de lei.

„Din probele administrate a rezultat că în perioada martie 2013 – mai 2015, în calitate de acţionar majoritar la SC ICIM S.A. BRAŞOV şi SC FOTBAL CLUB BRAŞOV S.A.s-a asociat cu inculpatul PĂUNESCU STELIAN FLORIN (director economic în cadrul grupurilor de firme PRESCON SA şi ROMAN SA şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC ICIM SA BRAŞOV şi SC FOTBAL CLUB BRAŞOV SA) şi suspecta SLĂVILĂ CORINA EUGENIA (jurist în cadrul grupului de firme controlate de NECULAIE IOAN) cu scopul de a ajuta SC FOTBAL CLUB BRAŞOV S.A. să stabilească în mod fraudulos un TVA deductibil în cuantum de 6.969.266,88 lei prin înregistrarea în contabilitatea S.C. FOTBAL CLUB BRAŞOV S.A. a unei operaţiuni nereale, respectiv a achiziţiei la data de 24.01.2014  a unei presupuse investiţii de la SC ICIM SA BRAŞOV constând într-o bază sportivă situată în mun. Braşov.…care nu exista!
Valoarea pretinsei investiţii atestată de înscrisurile înregistrate în contabilitatea SC FOTBAL CLUB SA BRAŞOV a fost stabilită la suma de 36.007.878,88 lei (din care 6.969.266,88 TVA), deşi în realitate SC FOTBAL CLUB BRAŞOV S.A. nu a dobândit niciun drept concret şi niciun bun în urma respectivei tranzacţii, această tranzacţie neavând valoare economică.În urma înregistrării acestor înscrisuri în evidenţele S.C. FOTBAL CLUB BRAŞOV S.A., această societate a  compensat până în luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentând TVA deductibil aferent pretinsei achiziţii rezultată din documente ce atestă operaţiuni nereale, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
A luat bani din conturile FC Braşov pentru care  Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare şi spălare de bani. Mai mult, protrivit procurorilor, Ioan Neculaie a retras de mai multe ori bani din conturile FC Braşov.
În calitate de acţionar majoritar, administrator de fapt al SC FOTBAL CLUB BRAŞOV S.A. şi singura persoană cu drept de semnătură în această firmă, la data de 27.12.2010 inculpatul NECULAIE IOAN a retras fără justificare legală din contul de casă al acestei societăţi, suma de 9.830.000 lei, iar la data de 30.12.2011 suma de 3.900.000 lei, i Pentru a da aparenţă de legalitate acestor retrageri a înregistrat în evidenţele societăţii antecontractul de vânzare-cumpărare din 18.05.2012 încheiat între NECULAIE IOAN şi SC FOTBAL CLUB BRAŞOV SA prin care primul s-a obligat în schimbul sumei de 4.156.400 euro să transfere proprietatea asupra a două terenuri din extravilanul comunei Sânpetru, jud. Braşov, pe care acesta le achiziţionase în data de 20.09.2011 cu suma de doar 871.346, 41 lei,Astfel bunul a fost vândut astfel la un preţ de peste 20 de ori mai mare faţă de preţul de achiziţie“, se mai arată în comunicatul procurorilor 
Ioan Neculaie este un om de afaceri controversat şi a fost primul milionar …contrafacut la Braşovului. În ultima vreme însă afacerile nu i-au mers deloc bine, iar Neculaie a început să îşi vândă proprietăţile. A pierdut şi Uzina Roman după un proces maraton care a durat opt ani.
Ioan Neculaie are, potrivit topului Forbes, o avere estimată la 30 de milioane de euro.
De fapt Ioan Neculaie s-a născut la 18 aprilie 1957, la Codlea, într-o familie săracă, cu o situaţie financiară precară, fapt care l-a determinat încă de mic să-şi dorească să câştige bani mulţi. Primul job pe care l-a avut Neculaie a fost acela de electrician, la doar 19 ani, în oraşul său natal Codlea, însă, cum lucrurile nu mergeau tocmai bine, peste câţiva ani şi-a lansat primele afaceri. Oficial imediat după revoluţie şi-a vândut apartamentul din Codlea şi ar fi cumpărat o mică fermă, din care a reuşit să producă suficienţi bani pentru a se putea implica în construcţii. În realitate lucrurile au stat altfel. Lipit de o grupare care controla PD-ul județean (care a avea girul lui Petre Roman), a fost impins în față și datorită unor relații oculte, in zona „fostilor lideri”, desigur nu doar politici a primit comezi (umflate și cu parandarăt) de la intrepriderile cu capital de stat. Așa s-au facut foarte mulți bani alaturi de impingerea în față în „privatizările ” perioadei binomului Roman-Severin (vezi Temelia, Chimica Râșnov etc.).
La puţin timp distanţă, omul de afaceri a luat de la un mic întreprinzător firma care avea să ajungă Prescon, compania care a contribuit decisiv la creşterea averii sale. A devenit apoi patronul Uzinei Roman exportând camioane  în SUA (!). Modul îmbârligat în care a preluat uzina (de fapt o „inginerie” clasica în acea perioadă) a făcut obiectul unui proces care a durat opt ani.
Uzina Roman a fost privatizată şi preluată de Aosciaţia Pro Roman în 2004. Neculaie a …dat un „credit”, după unii, un tun după alții, a ajuns…  preşedintele Consiliului de Administraţie, iar în 2006 a reuşit să preia acţiunile, înregistrându-se ca acţionar majoritar la Registrul Comerţului.
Procedura a fost contestată, iar după opt ani de procese, Tribunalul Braşov a decis ca uzina să revină din nou Asociaţiei Pro Roman.  Uzina ca si Clubul de Fotbal însă nu mai era demult o afacere de succes… Ultima dată a înregistrat profit în 2009, respectiv 120.000 de lei.
Acum are datorii de 90 de milioane de lei şi doar 500 de angajaţi.
În fotbal a intrat pentru IMAGINE,în 1999când a cumpărat clubul- fanion al oraşului de sub Tâmpa.
Am făcut-o pentru miile de angajaţi ai firmelor noastre, cărora m-am gândit să le ofer o distracţie...decara acest excroc care a luat cat a putut de pe urma fotbalului!
Acum regret că m-am implicat în fotbal…declara prefacutul „patron”care a dus de rapa fotbalul brasovean
– Până în 1999 nici măcar nu fusesem pe stadion. Nu-mi plăcea. Dar nimeni nu mai vrea să cumpere acum acţiunile”, a povestit cu abilitate acest excroc inascut crezand ca mai induioseaza pe cineva…
  într-un interviu acordat cotidianului Adevărul. mai în glumă mai în serios, Neculaie spunea că ar da clubul şi pe gratis dacă l-ar lua cineva. Cunoscut ca un  Don Juan de mahala ,inhaitat cu tot felul de pupeze agatzate de pe micul ecran,fiecare erau platite cu salariul pe o luna al FC Brasov
Imitandu-l pe Ion Tiriac,dar fara priceperea acestuia,a vrut sa fie si colecţionar de maşini ,in care a bagat peste 10 milioane lei!
Prima iubire a lui Ioan Neculaie a fost o fată cu care a vrut să se căsătorească. Părinţii ei nu au fost de accord pe motiv că Neculaie era prea sărac si mai ales golan. De supărare fata s-a sinucis. Ioan Neculaie s-a căsătorit ,dar a divorţat însă în 2006. Presa a scris ca  Neculaie a strâns o impresionantă colecţie de bolizi în garajele sale. Megaloman cum este, el deţine si un elicopter EC 120, în valoare de 1.200.000 de euro. (FC Dero)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.