Marile firme brașovene au oprit investițiile din lipsă de personal

Marile firme brașovene au oprit investițiile din lipsă de personal

0 325

Una din cauzele crizei este faptul că şcoala românească nu s-a adaptat la cerinţele pieţei de muncă şi tinerii absolvenţi nu sunt pregătiţi pentru meseriile care se caută

Clubul Economic German de la Braşov a împlinit 10 ani de existenţă
Una dintre cele mai mari realizări este proiectul Şcolii Profesionale Kronstadt, preluat deja de mai multe oraşe din ţară şi care i-a impresionat chiar şi pe specialiştii din Germania. Actuala provocare este găsirea de soluţii la criza de personal prin care trece întreaga ţară, mărturisește Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German Brașov.
Stimulaţi de cea mai nouă criză din România, membrii Cercului Economic German au organizat sesiunea intitulată „Quo vadis Braşov – Soluţii pentru criza de personal pe piaţa muncii”.
Una din cauzele crizei este faptul că şcoala românească nu s-a adaptat la cerinţele pieţei de muncă şi tinerii absolvenţi nu sunt pregătiţi pentru meseriile care se caută.
Potrivit oficialilor clubului, criza de personal de la Braşov este atât de amplă încât orice fel de proiect de dezvoltare la fabricile care există acum a fost anulat.
Toate marile firme au oprit momentan orice fel de investiţie în proiecte noi fiindcă nu mai au cu cine să le facă.
Dacă mediul de afaceri şi autorităţile nu vor învăţa să coopereze, în mai puţin de 15 ani în România vom avea doar un milion de persoane care muncesc. Acesta este principalul motiv pentru ca situaţia strebuie ă se îmbunătăţească cât mai rapid cu putință.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.