Petre Ţuţea către „urmași acestui popor de …amărâți!”:

Petre Ţuţea către „urmași acestui popor de …amărâți!”:

0 771

„Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dacă știe ce e aia, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!” Petre Țuțea

”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”
Petre Ţuţea


In sfarsit  „Să dăm Cesarului ce este al Cesarului” !  Asa e, a fost si bou pe deasupra prin cultul ridicul al personalitatii, dar pe langa ce a facut, ar trebui sa i se ierte c-a batut si campii…, spunea Țuțea despre Ceaușescu.
Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui şi el, Țuțea , după ce diktatorul a murit, a spus: ”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”
„Ceausescu a condus Romania timp de 24 de ani. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania, inainte de Ceausescu!Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt: TATAL NATIUNII!
„Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi,la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive,elicoptere si avioane…
Iar in 5 ani,ar fi avut si bomba atomica!! Cand am auzit asta la Europa Libera, m-am jurat ca nu-l mai balacaresc niciodata. De-atunci URSS „stia” ca existam !
„Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare  in istoria noastra –  Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si… o autostrada. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile, a dublat populatia urbană.
De fapt asta este incredibil …daca stiti despre ce vorbesc, ca si Churchill in timpul Razboiului, veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul …realizabil Si, peste asta, a propulsat DEMNITATEA EXTERNA a acestui popor de …amarati!”
…Și azi? Unde suntem astăzi?

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.