Catalog electronic la Liceul Johannes Honterus

Catalog electronic la Liceul Johannes Honterus

0 637

Liceul Johannes Honterus, cea mai mare unitate de învăţământ în limba germană din România, are peste 1.500 de elevi şi îşi desfăşoară cursurile în cinci corpuri de clădire. Din acest an, unitatea şcolară introduce şi catalogul electronic, astfel că părinţii care se abonează la această aplicaţie pot vedea în timp real notele copiilor sau absenţele acestora

Liceul Johannes Honterus, cea mai mare unitate de învăţământ în limba germană din România, are peste 1.500 de elevi şi îşi desfăşoară cursurile în cinci corpuri de clădire. Din acest an, unitatea şcolară introduce şi catalogul electronic, astfel că părinţii care se abonează la această aplicaţie pot vedea în timp real notele copiilor sau absenţele acestora.
1.530 de elevi braşoveni învaţă la Liceul Teoretic Johannes Honterus din clasa 0 până în clasa a XII-a. Aici sunt 56 de clase, care îşi desfăşoară activitatea în 5 corpuri de clădire.
În judeţ mai există o clasă de limba germană la Colegiul Doamna Stanca din Făgăraş şi o jumătate de clasă la Liceul Energetic, plus o clasă la Şcoala Gimnazială nr. 12.
Cererea pentru învăţământ în limba germană este tot mai mare, deşi cei mai mulţi dintre copii vorbesc acasă limba română.
Radu Chivărean, directorul liceului german din Braşov spune că, în general, elevii şcolii vorbesc acasă limba română.
Situaţia este puţin stranie chiar şi în rândul profesorilor, deoarece un sfert dintre aceştia nu vorbesc limba germană, aşa că predau în limba română.
Chivărean spune că este foarte greu să aducă profesori vorbitori de limba germană în condiţiile în care la Braşov au apărut multe firme germane care îi plătesc mult mai bine pe cei care vorbesc această limbă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.