Fără aeroport și fără autostradă – număr record de turişti în judeţul...

Fără aeroport și fără autostradă – număr record de turişti în judeţul Braşov

0 370

De la an la an tot mai mulţi turişti se cazează la în hotelurile şi pensiunile din Braşov. Datele înregistrate la Direcţia Judeţeană de Statistică arată că în primul semestru din 2017 la Braşov au ajuns peste 550.000 de turişti, spune Ion Popescu, directorul executiv al instituţiei

O resursă economică care se confirmă și in această vară pentru economia brașoveană. Tot mai mulţi străini şi români aleg ca destinaţie de vacanţă Braşovul, Poiana Braşov, Predeal sau zona Bran Moieciu. Aproape că nu există turist care să nu facă o plimbare şi prin centrul istoric al oraşului. Este de aşteptat bilanțul lunii august care ar putea inregistra un salt peste 150.000 de turişti.

Statisctica confirmă Optiunea Brașov
De la an la an tot mai mulţi turişti se cazează la în hotelurile şi pensiunile din Braşov. Datele înregistrate la Direcţia Judeţeană de Statistică arată că în primul semestru din 2017 la Braşov au ajuns peste 550.000 de turişti, spune Ion Popescu, directorul executiv al instituţiei.
Din totalul turiştilor care s-au înregistrat în hotelurile şi pensiunile din judeţul Braşov aproape 83.000 au fost cetăţeni străini.
Dacă românii preferă în special cazările de week-end, turiştii străini rămân în Braşov mai multe zile, timp în care vizitează principalele atracţii din judeţ.
Cei mai mulţi străini vin, la fel ca în anii trecuţi, din Germania şi Israel însă la Braşov ajung tot mai mulţi francezi, italieni şi americani.
Braşovul ocupă primul loc în regiunea Centru atât la numărul de sosiri cât şi la înnoptări cu peste 45 % din totalul celor înregistrate în toate cele şase judeţe din regiune. Braşovul se situează pe poziţia a II-a în plan naţional în ceea ce priveşte numărul de turişti, după Bucureşti.
Va imginati cum ar arata structura turiștilor daca ar fi functionala o autostrada Bucuresti-Comarnic-Brasov? Sau si mai mult cat de pestriță ar fi multimea de turiști care ar putea ateriza pe un Aeroport langa Brasov? Desigur astea nu au fost si pare nu fi prioritati pentru cei care conduc administratia judetean si municipala. Cei care ne conduc nu-si pun intrrbarea ce venituri ar putea veni cu adevarat din turism si ce nivel de investitii s-ar putea sustine daca cele doua cai de acces spre Brasov ar fi functionale. Din pacate cele doua proiecte (aeroport si autostrada) sunt exploatate doar de EI doar in scop electoral.

Vifor Rotar & Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.