Primele scrieri din lume au fost cele Dacice!

Primele scrieri din lume au fost cele Dacice!

PRIMELE SCRIERI DIN LUME AU APĂRUT ÎN DACIA! Tăblițele descoperite în Munţii Neamţului, datează din anul 5500 î.Hr, mai vechi decât cele sumeriene cu 1000 de ani!

Munții Neamțului ne copleșesc cu misterele care dăinuie și care sunt greu de elucidat. Aici au fost descoperite tăblițele de lut imprimate cu pictograme, care sunt unele dintre cele mai vechi scrieri din lume. Tot aici a fost descoperită o structură megalitică, inscripționată cu un amestec de litere glagolitice, caractere paleoslavone și multe simboluri necunoscute.
Din păcate, aceste scrieri nu au putut fi inca descifrate. Atunci cand vor fi intelese, cu siguranta se vor afla mai multe informații despre misterioasa populație care a trăit pe pamanturile stramosesti.

* În această zonă a fost descoperită și harta lui Ortelius din 1595, în care apare Dacia, pentru prima oară, pe o hartă a globului pământesc! În Munții Neamțului au fost descoperite 120 de tăblițe din lut inscripționate cu simboluri protoliterate. Simbolurile sunt asemănătoare cu cele sumeriene. Tăblițele descoperite datează din anul 5500 î.Hr, mai vechi decât cele sumeriene cu 1000 de ani! Aceste tăblițe sunt dovada că pe acest teritoriu au apărut primele scrieri din lume!
* Pe Valea Bistriței a fost descoperită o piatră inscripționată cu simboluri misterioase. Piatra este incizată cu o scriere care se desfășoară pe registre semicirculare. Este vorba despre scrierea glagolitică. Alfabetul glagolitic a fost folosit de frații Chiril și Metodiu și adaptat limbii slavone, transformându-l în alfabetul chirilic.
Alfabetul chirilic a fost utilizat, mai târziu, în traducerea Scripturii și a Liturghiei, din limbile greacă și latină. În anul 1717, țarul Petru cel Mare face o descoperire uluitoare. Aflat într-o catedrală din Rheims, el a constatat că regii erau încoronați, depunând jurământul pe o Evanghelie scrisă în alfabetul glagolitic.
* Alfabetul glagolitic este greu de descifrat din cauza faptului că are multe simboluri misterioase, necunoscute ca și mod de interpretare. Specialiștii cred că simbolurile sunt unice pentru că au aparținut civilizației geto-dacice. Geto-dacii aveau o formă unică de exprimare, de aici și imposibilitatea decriptării acestor simboluri.
* Muntele Athos și Sinai. Pentru că acest alfabet a fost utilizat numai pentru texte cu mesaje religioase, piatra descoperită în Munții Neamțului poate să fie un monument funerar sau un altar de închinăciune, utilizat în epoca creștinismului timpuriu.
* Toate aceste descoperiri ne duc cu gândul că istoria veche românească nu este cunoscută mai deloc și că scrierile descoperite în Munții Neamțului ar putea fi primele forme de scriere din lume…

Sursa: http://fortaspirituluidacic.blogspot.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.