Atacurile teroriste au devenit un ritual periodic, permanent si imuabil?….

Atacurile teroriste au devenit un ritual periodic, permanent si imuabil?….

0 376

Tot la câteva săptămâni islamistii ucid europeni... Unul dintre ei moare si zeci de europeni inocenti mor si ei impreuna cu el. Islamistii stiu ca nu vor fi pedepsiti si ca Merkel si subalternii europeni va continua sa-i primeasca in Europa cu bratele deschise.

Anul acesta s-au petrecut mai des decit odata pe luna. Ultimul, chiar la începutula cestei săptămâni, dupa  cel din Manchester de saptamâna trecuta, care a lasat 22 de tineri mortisi 88 de raniti. Tot un ritual e si reactia europenilor si a institutiilor europene la adresa atacurilor teroriste. Regulile acestui ritual sunt bine cunoscute si de o parte si de alta.
Tot la citeva saptamini islamistii ucid europeni…. Unul dintre ei moare si zeci de europeni inocenti mor si ei impreuna cu el. Islamistii stiu ca nu vor fi pedepsiti si ca Merkel si subalternii europeni va continua sa-i primeasca in Europa cu bratele deschise. Ba si cred ca fac un lucru bun si ca vor ajunge instantaneu in rai.
Nimic nu e nou in ritualul terorismului si a reactiilor europenilor.
Dansul e acelasi. Devieri de la regulile lui stricte nu se produc. Fiecare segment al societatii civile si politice isi joaca partea lui, bine cunoscuta si coregrafiata cu prilejul fiecarui act terorist. Politicienii reactioneaza in felul lor: condamna in termeni fermi atacurile teroriste, vorbesc de solidaritate, si cer populatiei sa ramina calma si toleranta fata de cei care ii ucid. Dupa fiecare act terorist, citiva musulmani sunt arestati, storsi de informatii iar apoi eliberati din lipsa de probe… concrete.
Mass media isi are si ea ritualul ei. Toate canalele de televiziune dau aceleasi stiri. Nimic nou: numele teroristului, numarul de obicei in crestere al victimelor, trecutul teroristului, reactia publicului, sirenele ambulantelor si a masinilor de politie.
Comentatorii si jurnalistii isi au si ei ritualul lor. Se plagiaza unii pe altii. Dezaproba ce se intimpla dar… ne dau lectii noua… mai mult ca teroristilor si ne atentioneaza sa nu cadem in pacatul islamofobiei, si ne cer sa raminem calmi si toleranti. Din cind in cind ei ne mai si critica political correct, Si cam atit. Pina la urmatorul act terorist, cind aceste clisee se  vor repeta. Fara devieri…
Iar noi, publicul, avem si noi ritualul nostru. Ne exprimam dezamagirea, punem flori in locul unde victimele au fost ucise, iar dupa citeva zile ne intoarcem la ale noastre. Ne obisnuim cu teroarea musulmana? In urma acestor ritualuri nimic concret nu se intimpla.
Terorismul jihadist merge inainte, asa cum a facut-o de mai bine de 20 de ani. Fiecare nou act terorist intra in catalogul atacurilor teroriste, paginile catalogului inmultindu-se de la zi la zi. Si, in toate aceste reactii, comentarii si dezbateri nimeni nu intreaba, ori nu are curajul sa intrebe, daca nu cumva islamul e doar o religie falsa.(infoNet)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.