99% CALIFICATI! Hai ROMANIA!

99% CALIFICATI! Hai ROMANIA!

0 174

 Iata ca o noua zi de 13 vine sa infirme „traditia ghinionului” la romani si ne aduce un nou mit spulberat – o mare bucurie – o victorie la fotbal asupra Olandei.


Echipa nationala de fotbal a Romaniei a invins, sambata, la Constanta, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia Olandei, intr-un meci din preliminariile Campionatului European din 2008.


O victorie care ne consolideaza pozitia de lider in grupa G, cu 23 de puncte.


Un meci greu, pe o vreme de toamna tarzie, cu o furtuna care s-a abatut asupra coastei dobogene a Marii Negre, vant si ploaie continua, care a supus jucatorii la eforturi deosebite..


Prima repriza, extrem de tacticizata, cu o strategie prin care olandezilor li s-a lasat iluzia ca pot ataca, lasand posibilitatea celor trei inaintasi Mutu, Marica si Banel sa hartuiasca apararea olandeza in spatiile lasate libere. Lucrurile s-au intamplat asa cum au fost planificate. Doar inexactitatile unor pase, asta si datorita terenului greu dar si a vantului si a ploii care a cazut in cintinuu.


Repriza, inceputa in aceleasi formule, a doua a adus cateva schimbari tactice care diminuat posesia mingii de catre oladezi si a creat mai multe faze la poarta lui Stekelenburg.


Golul victoriei Romaniei a fost inscris de Dorin Goian, in minutul 71. Cristian Chivu a executat o lovitura libera de pe partea stanga, Paul Codrea, unul din cei mai scunzi jucatori de pe teren, a reluat superb si plasat, cu capul spre poarta, Stekelenburg a respins doar pana la Goian, care a inscris, cu latul, de langa olandezul Mathijsen.


S-au facut aprecieri ca pozitia lui Goian ar fi fost una ilegala, de ofsaid. Este doar iluzia unora dintre comentatori. Goian a plecat cu omul de marcaj, de undeva din spate, din apropierea liniei de la 16 m, cu binecunoscutul simt al golului a sutat mingea respinsa de Stekelenburg. pe langa bara, in poarta.


 


Cele doua reprezentative au incerput jocul in urmatoarele alcatuiri:


Romania: 1. Lobont – 2. Ogararu, 4. Tamas, 15. D. Goian, 3. Rat – 6. Codrea, 8. Ov. Petre, 5. Chivu – 16. Nicolita, 9. Marica (21. D. Niculae ’71), 10. Mutu. Antrenor: Victor Piturca.


Olanda: 1. Stekelenburg – 2. Heitinga (12. Jaliens ’68), 3. Ooijer (17. Koevermans ’85), 4. Mathijsen, 5. Bouma – 10. Seedorf, 6. De Zeeuw, 8. Van Bronckhorst – 7. Van der Vaart, 9. Van Nistelrooy, 18. Robben (11. Babel ’78). Antrenor: Marco van Basten.


 


Meciul a fost arbitrat de o brigada din Grecia condusa la centru de Kyros Vassaras, ajutat de asistentii Dimitrios Bozatsidis si Dimitrios Saraidaris.


 


Cartonase galbene: Ogararu ’75, Tamas ’80, Mutu ’87, Nicolita ’90, Codrea ’90+2 / Van Nistelrooy ’65, Mathijsen ’66, Van Bronckhorst ’74


In urma cartonaselor galbene primite in meciul cu Olanda, Adrian Mutu si Banel Nicolita sunt suspendati pentru partida cu Luxemburg, care va avea loc miercuri.


In urma acestei extrem de asteptate victorii Romania este liderul grupei cu 23 de puncte.


In urmatorul meci, miercuri, Romania va intalni Luxemboug.  


 


Vlad T.


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.