98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

0 911

Ca in fiecare an, o expozitie cu fotografii semnificative pentru Republica Moldova au putut fi admirate de brasovenii si turistii care au trecut prin centrul orasului. Proiectul „Basarabia-File din poveste” cuprinde activitati diverse precum degustarea de produse traditionale sau organizarea unor meciuri pentru companiile private care sustin evenimentul

Ca in fiecare an, o expozitie cu fotografii semnificative pentru Republica Moldova au putut fi admirate de brasovenii si turistii care au trecut prin centrul orasului. Proiectul „Basarabia-File din poveste” cuprinde activitati diverse precum degustarea de produse traditionale sau organizarea unor meciuri pentru companiile private care sustin evenimentul.
La sfarsitul Primului Razboi Mondial, in 27 martie 1918, intr-o atmosfera de mari framantari dar si de entuziasm national, Sfatul Tarii hotara ca Basarabia “de azi inainte si pentru totdeauna se uneste cu mama sa, Romania”.basarabia3
Fotografiile expuse in Piata Sfatului redau hramuri, sarbatori si festivaluri din orase si sate, peisaje si locuri istorice din Basarabia, traditii si obiceiuri din Republica Moldova.
Festivalul include si degustarea de bucate traditionale basarabene, un campionat de fotbal in care se vor intrece mai multe firme dar si o petrecere in club alaturi de un DJ din Republica Moldova.
Octavian Apostol, un tanar basarabean, a urmat studiile liceale si universitare la Brasov dupa care s-a intors acasa, in Republica Moldova, unde conduce Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova.
Octavian crede ca tarii lui i-ar fi mai usor sa se uneasca cu Romania si astfel sa adere la Uniunea Europeana, decat sa astepte o deschidere a statelor europene, dupa ultimele evenimente internationale.
In prezent, in Brasov sunt in jur de 300 de studenti basarabeni, in afara celor care au obtinut cetatenie romana si si-au intemeiat aici familii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.