900 milioane lei pentru IMM-uri

900 milioane lei pentru IMM-uri

0 148

Preocuparea noii puterii de la Bucuresti pentru fonduriloe CE este tot mai insistenta. Poate ca, doar asa, se vor debloca tot mai multe proiectele din zona IMM-urilor. Aici datorita unei foarte proaste gestiuni zac peste 1.700 de proiecte ce ar pute aduce sute de milioane de euro in tara, ar putea creea sute si sute locuri de munca. Secretarul de stat din Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Maria Parcalabescu, a declarat, ca va sustine in Guvern un proiect de Ordonanta prin care sa poata fi acordata o prefinantare societatilor care au obtinut aprobarea din partea Ministerului pentru accesarea fondurilor europene.
„Vom incheia un acord si cu fondul de garantare, dupa ce vom obtine acordul guvernului pe prefinantare pentru acordarea scrisorilor de garantie bancara, ce reprezinta o problema la ora actuala pentru IMM-uri si o contragarantare cu sprijinul Eximbank si CEC Bank. Vrem ca CEC Bank sa devina o banca a IMM-urilor si, de accea, vom constitui un fond de 900 milioane lei pentru a oferi IMM-urilor dobanzi subventionate si a le spijini cu adevarat”, a mai spus oficialul roman.
Valoarea la care se ridica cele 178 dosare aprobate pana in prezent, ce urmeaza a fi, accesate este 30 de milioane euro.
Ce bine ar cadea acesti bani acum, cand aproape totul este blocat, cand bancile crediteaza mai nimic si administratorii de societati nu mai stiu ce sa faca cu proprii salariati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.