90% legile Miclea, 10% codul Andronescu

90% legile Miclea, 10% codul Andronescu

0 168

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe un pachet de legi cel mai devreme marti, 8 septembrie. Pachetul ar urma sa includa legile educatiei, legea salarizarii unice si legea de restructurare a agentiilor guvernamentale. Guvernul ar urma sa stabileasca maine forma finala a legilor educatiei care vor fi trimise in Parlament.

„Va fi o combinatie intre pachetul Miclea si codul Andronescu, din care va fi pastrat cam 10%”, a declarat vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, citata de Realitatea FM. Reprezentantii PSD sustin insa ca legea educatiei nu are sprijinul PSD si ca e „un subiect de campanie electorala pentru Traian Basescu”.

Liderii PSD anuntasera luni ca premierul Boc ar fi acceptat sa-si asumea raspunderea pe codul Andronescu. Pe de alta parte, primul ministru a spus ca, daca actualul ministru nu-si va modifica proiectul, pana cand documentul va corespunde pactului pentru educatie si programului de guvernare, o va face el.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca se va adresa Parlamentului pe data de 14 septembrie, fara sa precizeze pe ce teme.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, citat de Newsin, ca liberalii vor discuta in zilele urmatoare cu UDMR despre depunerea impreuna a motiunii de cenzura pe tema asumarii raspunderii Guvernului. „Daca Guvernul isi asuma raspunderea pe legea Educatiei, pe legea salarizarii unice, pe pachetul pompos intitulat de restructurare si de formare a statului roman, sunt vorbe mari spuse de oameni mici, in frunte cu Emil Boc, si fara indoiala vom depune o motiune de cenzura. Am avut niste discutii preliminare, vom avea probabil maine sau poimaine, in functie si de partenerii nostri, dar cat de curand posibil, o discutie si la varf pentru a vedea daca sustin si dansii si atunci putem sa inaintam o motiune de cenzura”, a spus Antonescu, marti, in conferinta de presa la Sf.Gheorghe.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.