90% dintre șoferii mașinilor cu volan pe dreapta, vinovați în accidentele la...

90% dintre șoferii mașinilor cu volan pe dreapta, vinovați în accidentele la care sunt părtași!

Registrul Auto Român are de gând ca, după oficializarea  Brexit, să restricţioneze în ţara noastră circulaţia unui tip de maşini pe care foarte mulţi şoferi le conduc în România. Intenţia este încercarea de a preveni numărul mare de accidente.

Şeful Registrului Auto Român, George Dincă, a anunţat, într-un interviu pentru Capital, că RAR ia în calcul restricţionarea în România a circulaţiei mașinilor cu volan pe dreapta, după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.
El a spus că este avută în vedere această maccident-minoriăsură pentru a se preveni numărul mare de accidente în care sunt implicate acest tip de maşini.
„În prezent, Marea Britanie este membru demisionar UE, nu avem de ce să impunem restricţii. Guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment.
În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi de facto din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, a declarat George Dincă.
Aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta sunt înmatriculate în prezent în România. Potrivit statisticilor, în cazul accidentelor în care sunt implicate şi maşini cu volanul pe dreapta, vina aparţine, în 90% dintre cazuri, şoferilor acestor maşini.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.