90% dintre copiii infestati iau parazitii de la caini si pisici!

90% dintre copiii infestati iau parazitii de la caini si pisici!

0 82

Agentia Metropolitana Brasov, Directia Sanitar Veternirara, Facultatea de Medicina si Asociatia Educatorilor au lansat un proiect de constientizare a parintilor privind riscurile la care sunt expusi copiii in zonele de joaca unde au acces patrupedele. Vor fi recoltate probe din toate cele 15 localitati aflate in zona metropolitana, care vor fi apoi analizate in laborator. Va fi intocmit un ghid de masuri si recomandari pentru a preveni imbolnavirile.
Instalat in corpul uman, parazitul este foarte greu de depistat din cauza unei simptomatologii inselatoare.
Educatoarele vor avea si ele un rol foarte important in acest proiect, prin care cei mici trebuie protejati impotriva contactului cu parazitii animalelor.
Initiatorii proiectului spera ca datele pe care le vor obtine vor putea fi punctul de plecare al unor reglementari la nivel local sau nationale cu privire la modul in care se face igienizarea in spatiile publice. Oficialii brasoveni spera ca vor putea stabili in acest fel si responsabilitatile proprietarilor de animale de companie.
In perioada urmatoare se va organiza o masa rotunda la care vor fi invitati primarii localitatilor vizate carora le vor fi prezentate pericolele la care sunt expusi copiii din zona pentru a lua primele masuri de protejare a lor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.