90 de posturi din învăţământul preuniversitar braşovean vor fi desfiinţate

90 de posturi din învăţământul preuniversitar braşovean vor fi desfiinţate

1 173

Inspectoratele şcolare au început să restructureze posturile după ce premierul Viorica Dăncilă a ordonat desfiinţarea a 4000 de posturi în toată ţara

Inspectoratele şcolare au început să restructureze posturile după ce premierul Viorica Dăncilă a ordonat desfiinţarea a 4000 de posturi în toată ţara. Deşi cele 90 de posturi de la Braşov erau deja vacante, activitatea din unităţile de învăţământ va fi îngreunată.
Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a solicitat premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 4884/2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajaţi din învăţământ. La Braşov se vor face restructurări, dar vor fi luate în discuţie posturi care erau deja vacante, spune Ariana Bucur – inspector şcolar general ISJ Braşov.
În 31 august, Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” anunţa că Ministerul Educaţiei Naţionale pregăteşte un ordin prin care să se reducă cu peste o mie numărul de posturi din învăţământul preuniversitar de stat, sub motivul reducerii cheltuielilor. Sindicaliştii condamnau decizia care va acutiza criza de personal calificat şi anunţau că o vor contesta în instanţă.
În aceeaşi zi, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis că niciun post din învăţământ nu este în pericol în anul şcolar 2018-2019.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.