9 Mai la romani

9 Mai la romani

0 61

Pe plan international 9 Mai inseamna ziua Europei si ziua infrangerii fascismului.
In Occident se serbeaza ziua Europei, caci puterile apusene au semnat pacea cu nemtii cu o zi inaintea rusilor sovietici, iar americanii au belelele lor ca sa o mai dea pe serbari.
In schimb rusii au sarbatorit cu mare fast si mare parada militara evenimentul, chiar daca Pentagonul i-a luat peste picior pentru armele scoase de la naftalina.
Romania, la randu ei, a sarbatorit trei evenimente ieri, festivitatile desfasurandu-se in Parcul Carol din Capitala, dar si in alte localitati din tara
Daca romanii inca nu stiu prea multe despre ziua Europei, in schimb despre cei 131 de ani trecuti de la scuturaea jugului otoman stiu – sau ar trebui sa stie – toti cetatenii tarii, indiferent de nationaliate si etnie, spre gloria neamului si stramosilor care s-au jertfit pentru libertate si independenta, acelasi lucru putandu-se spune si despre eliberarea de teroarea hitlerista.
Din pacate aceasta zi nu se sarbatoreste raportat la importanta ei, si asta pentru ca politicul, cu luptele sale pentru ciolan, a pierdut respectul pentru orice nu aduce bani in buzunarele proprii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.