Candidati la Primarie, inscrisi si inregistrati la BEM! UDMR a ratat depunerea...

Candidati la Primarie, inscrisi si inregistrati la BEM!
UDMR a ratat depunerea de candidat!

0 771

In ultima zi de depunere a candidaturilor, inainte de orele serii, la Biroul Electoral Municipal erau inscrisi 9 candidati la functia de primar al Brasovului. Alte 6 formatiuni politice depusesera liste pentru consilieri, insa alte liste erau inca asteptate pana la miezul noptii. La Biroul Electoral Judetean se prezentasera si mai putine formatiuni

In ultima zi de depunere a candidaturilor, inainte de orele serii, la Biroul Electoral Municipal erau inscrisi 11 candidati la functia de primar al Brasovului. Alte 6 formatiuni politice depusesera liste pentru consilieri, insa alte liste erau inca asteptate pana la miezul noptii.
La Biroul Electoral Judetean se prezentasera si mai putine formatiuni: doar trei partide aveau depuse listele. La Biroul Elecotral Municipal am avut parte si de o intamplare mai putin obisnuita: consilierul local Torro Tamas a venit sa-si retraga candidatura ca independent si sa-si depuna o alta, sustinut de UDMR.
In schimb, pentru Consiliul Judetean doar trei partide isi depusesera candidatura iar reprezentantii BEJ se asteptau la o afluenta pe ultima suta de metri.
Doua dintre cele trei formatiuni au prezentat liste cu mai multi candidati decat numarul de consilieri, astfel ca urmatorii de pe lista dupa numarul 44 au fost respinsi de Biroul Electoral Judetean.
Listele de semnaturi se mai puteau depune ieri pana la miezul noptii, dupa care astazi urmeaza verificarea acestora.

Lista candidatilor in ordinea depunerii dosarelor la BEM:
– Cornel George Comşa – Partidul Nostru,
– Florian Staicu – independent,
– George Scripcaru – independent,
– Mihai Sturzu – independent,primaria bv
– Cătălin Leonte – independent,
– Mariana Sebeni-Comşa – PER,
– Dumitru Ion Dumitrescu – UNPR,
– Adrian Gabor, PNL,
– Răzvan Popa – PSD,
– Mihai Costel – PMP,
– Vasea Carchelan – PRM.
Candidatii de la ALDE, Adrian Atome şi FDGR, Cristian Macedonschi, nu sosisera pana la ora 21:00 la BM. In aceeasi situatie se afla si Ovidiu Grădinar Partidului Naţional Democrat (PND), care a anuntat ca va intra in cursa pentru primar.
Din cate se poate observa UDMR a renuntat la vechea strategie de a pune candidat formal pentru Turul 1 si negocierea voturilor pentru Turul 2. Sunt si informatii despre existenta unor dispute dure intre UDMR si PPMT (Partidului Popular Maghiar din Transilvania) potentialii candidati fiind derutati si indecisi in ce priveste „optiunea politica” intre asociatie UDMR si partidul PPMT.

Vifor Rotar & Horia D.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.