86 milioane din taxa de mediu pentru realizarea de spatii verzi

86 milioane din taxa de mediu pentru realizarea de spatii verzi

0 59

Guvernul a decis, in sedinta de marti, suplimentarea sumei, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 70/2008, cu 86 milioane lei, pentru continuarea, in anul 2008, a Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati.
Suma se aloca din bugetul Fondului pentru mediu in limita sumelor prevazute prin bugetul de venituri si cheltuieli al Administratiei Fondului pentru Mediu.
Suplimentarea a fost posibila datorita sumelor colectate in temeiul OUG nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, in vederea finantarii programelor si proiectelor pentru protectia mediului.
Programul a fost initiat anul trecut prin OUG nr.59/2007 in scopul extinderii suprafetei spatiilor verzi din localitati si din apropierea acestora, pe cap de locuitor, prin finantarea proiectelor intocmite de autoritatile administratiei publice locale, fie prin dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi, fie prin infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente.
Din sumele colectate vor fi finantate proiectele din perioada 3 – 31 ianuarie 2008, dar care nu au fost aprobate datorita insuficientei fondurilor existente, precum si proiectele aferente celei de-a doua sesiuni de depunere a proiectelor din anul 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.