82,6%, rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat...

82,6%, rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2024, în județul Brașov (înainte de soluționarea contestațiilor)

0 33

Ministerul Educației a publicat luni, 8 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2024.

Rezultatele au fost afișate atât pe https://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelor și a prenumelor candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 82,6%, în creștere cu 3,7% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. Cu acest rezultat, județul Brașov se situează pe locul al cincilea la nivel național, peste media de 76,4%.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 87,44% în creștere față de anul precedent. Pentru promoțiile anterioare, rata de promovare a înregistrat o creștere semnificativă, de aproape 7 procente față de anul trecut: 37%.

Au promovat 2.794 de candidați, dintr-un total de 3.384 de candidați prezenți (2.673 de candidați provin din promoția curentă, respectiv 121 candidați din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an a fost de 3.454.

Niciun absolvent brașovean nu a obținut media 10 în această sesiune.

Trei unități școlare din județul nostru, au înregistrat o rată de promovare de 100% în această sesiune: Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov, Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov și Colegiul Național ‘Johannes Honterus’ Brașov. Ordinea a fost aleasă ținând cont de numărul candidaților înscriși: 180, 171 și, respectiv 117.

Pe probe de examen, situația lucrărilor cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 8 candidați au fost notate cu 10 (23 în anul anterior)
  • Limba și literatura maternă: o singură lucrare fost notată cu 10 (3 în anul anterior)
  • Proba obligatorie a profilului: 88 de lucrări notate cu 10 (Anul anterior – 117)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 124 (108 în anul anterior).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.