8 septembrie, o zi draga sufletului romanilor

8 septembrie, o zi draga sufletului romanilor

0 602

Credinciosii au sarbatorit marti Nasterea Maicii Domnului, protectoarea spirituala a Romaniei si a Brasovului. Sfanta Maria Mica este primul praznic din anul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Mare sarbatoare in calendarul crestin-ortodox, 8 septembrie este una din zilele cele mai dragi sufletelor romanilor

Credinciosii au sarbatorit marti Nasterea Maicii Domnului, protectoarea spirituala a Romaniei si a Brasovului. Sfanta Maria Mica este primul praznic din anul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Mare sarbatoare in calendarul crestin-ortodox, 8 septembrie este una din zilele cele mai dragi sufletelor romanilor.
Fecioara Maria s-a nascut din parinti foarte inaintati in varsta, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii lor. Tatal ei era din semintia lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron.
Intre sarbatorile crestine, Nasterea Maicii Domnului este vazuta de credinciosi ca o zi a bucuriei, prin care Dumnezeu si-a intors fata catre neamul omenesc.
Credinciosii au mers ieri la biserica, pentru a se ruga la Cea care i-a dat viata lui Iisus.
Fecioara Maria este protectoarea Brasovului inca din sec XIV, de cand Biserica Neagra era catolica si purta hramul Sfanta Maria.
Si Romania este protejata de Maica Domnului si este numita „Gradina Maicii Domnului”.gradina-maicii-domnului-din-biserica-romaneasca-din-ierusalim-romania-mare-eminescu
Brasovenii au celebrat-o inca de sambata pe Fecioara Maria, prin participarea la procesiunea religioasa dedicata patroanei spirituale a Brasovului. Zeci de preoti au fost prezenti la slujbe si mii de credinciosi din toata tara li s-au alaturat.
Peste 68.000 de brasoveni isi serbeaza ziua pe 8 septembrie, de Sfanta Maria Mica. Se spune ca in aceasta zi, femeile care nu pot avea copii trebuie sa se roage pentru dezlegarea pantecelor si se spune ca vor primi pruncul dorit, Fecioara Maria fiind protectoarea tuturor mamelor si femeilor insarcinate.
Nasterea Maicii Domnului, Intrarea in Biserica, Buna Vestire si Adormirea Maicii Domnului sunt cele patru mari sarbatori crestine inchinate Sfintei Fecioare Maria.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.