NU VENIM DIN LATINĂ – lansare de carte sambata, la Muzeul Național...

NU VENIM DIN LATINĂ – lansare de carte sambata, la Muzeul Național al Țăranului Român!

0 1857

Anul 2016 debuteaza cu un eveniment publicistic de referinta, pe 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Muzeul Național al Țăranului Român – sala Horia Bernea – (Piața Victoriei) se va face lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ,s emnata de lingvista și cercetătoarea spaniolă Carme J. Huertas.
Invitată în țara noastră, cu ocazia lansarii cartii, Carme Huertas va fi prezentă la Muzeul Național al Țăranului Român, unde va susține si o conferință, un studiu lingvistic și istoric complex care dovedește că limbile romanice, inclusiv româna, nu sunt născute din latină.Nu venim din latina coperta
Exponentă a noului val de lingviști occidentali care contestă cu argumente științifice dogma romanizării, Carme Jimenez Huertas ne spune limpede: “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice…”.
Fara indoiala
lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, va genera ecouri foarte mari în România, aceasta si datorita unei indiferente ce se simte dintr-o anumita zona a mediului academic. Lingvista spaniolă este cât se poate de clară dedicand limbii române spații consistente în carte…
La organizarea evenimentului si-au dat concursul Asociația Geto Dacii în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România iar cartea NU VENIM DIN LATINĂ este editată de Editura Geto Dacii în limba română. De la mijlocul lunii ianuarie, va fi disponibilă aici: http://dacia-art.ro/.

Programul evenimentului va începe la ora 12:00 cu prezentarea și proiectarea a două scurtmetraje pe teme istorice: „Enigma Coloanei Infinitului” și „Șase Milenii de Continuitate” (în regia mea), urmate de conferința lingvistei Carmen Huertas, un dialog cu sala și o sesiune de autografe. INTRAREA LIBERĂ!

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.