Ciolos & Iohannis arunca la cos Bugetul Ponta?

Ciolos & Iohannis arunca la cos Bugetul Ponta?

0 1445

La Palatul Victoria saptamana a inceput su presiunea Bugetului pentru anul viitor. Pentru multi analisti  Bugetul pe 2016, una din cauzele „demiterii” Guvernul Ponta, nu poate ramane asa cum a fost proiectat de catre fosta alianta PSD+UNPR+ALDE. Este clar, trebuie schimbat totul daca se poate, si asta cat se poate de repede.
Luni dupa amiaza președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș la Palatul Cotroceni, lucru care nu a scapata presei si in final recunoscut de catre surse oficiale.
„Discuțiile au vizat probleme de actualitate, precum situația refugiaților în contextul ultimelor evenimente din Europa și construcția bugetului de stat pentru anul 2016. În contextul în care legea bugetului de stat trebuie înaintată cu celeritate Parlamentului spre dezbatere și adoptare, cei doi oficiali au fost de acord că actul normativ trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea României, astfel încât, în următoarele luni, săpoată fi puse bazele reformelor în domeniile cele mai importante”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale. Dupa intalnire Dacian Cioloș s-a intors la Guvern unde erau convocati mai multi ministri.

Comanda clara – fara majorari salariale
Cea mai mare „durere” a tehnocratilor de la guvernare ramane lege majorarii salariilor din zona bugetara. Președintele Klaus Iohannis a afirmat inca de la instalare Guvernului Ciolos că va avea o discuție cu noul premier pe marginea legii prin care salariile bugetarilor se majorează cu 10%.
„Acest lucru pot să vi-l spun după ce primesc legea, primesc analiza noului ministru al Finanțelor și am o discuție cu noul prim-ministru”, a spus Iohannis, într-un interviu acordat TVR 1, întrebat dacă va promulga legea recent adoptată de Parlament care mărește salariile bugetarilor cu 10%.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au avut, luni, la Palatul Cotroceni, prima întâlnire de lucru după învestirea noului Cabinet, în care au convenit ca proiectul de buget pentru anul viitor să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea României.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.