700 de elevi brasoveni vor sustine testele nationale

700 de elevi brasoveni vor sustine testele nationale

0 78

Vineri, 25 ianuarie 2008, a fost ultima zi in care elevii s-au mai putut inscrie la sesiunea speciala a testelor nationale, care se va desfasura in perioada 4-7 februarie 2008. In judetul Brasov, la examen s-au inscris aproximativ 700 de absolventi de clasa a VIII-a din promotiile anterioare, pentru a sustine examenele nationale. La aceste testari vor participa elevii care nu au dat aceste examene sau si-au abandonat studiile, precum si cei care nu le-au promovat si vor sa urmeze un liceu, nu o scoala de arte si meserii.


La nivelul judetului Brasov vor fi organizate patru centre de examinare: doua in Brasov, unul in orasul Rupea si unul in Fagaras.


Aceasta va fi ultima sesiune pentru sustinerea testelor nationale, examenul fiind inlocuit, din acest an, cu tezele cu subiect unic pe baza carora elevii claselor a VIII-a vor fi repartizati computerizat la liceu.


Reamintim ca examenele se vor desfasura dupa urmatorul calendar:


4 februarie: proba la limba si literatura romana


5 februarie – limba si literatura materna


6 februarie – matematica


7 februarie – istoria romanilor sau geografia Romaniei (proba la alegere).


Rezultatele vor fi afisate in 9 februarie, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi pot fi depuse si eventualele contestatii (intre orele 16.00 si 20.00).


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.