700.000 de studenti la start in noul an universitar

700.000 de studenti la start in noul an universitar

0 99

700.000 de studenti la start in noul an universitar
Aproximativ 700.000 de studenti de la forma de invatamant de zi, din facultatile de stat si particulare, au inceput, miercuri, noul an universitar, potrivit datelor Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Dintre acestia, 200.000 sunt studenti la facultatile particulare forma de invatamant zi iar 500.000 sunt de la facultatile de stat. Din totalul studentilor, aproximativ 150.000 sunt boboci de anul I.
Senatele unor universitati au decis, din motive administrative – cum ar fi finalizarea lucrarilor de reabilitare la camine – sa amane cu cateva zile inceperea anului universitar.
Potrivit autonomiei universitare, data inceperii cursurilor este decisa de fiecare Senat universitar in parte.
Anul universitar 2008-2009 a inceput la fel ca in fiecare an. Universitatea Politehnica din Bucuresti, la Universitatea Bucuresti si la Universitatea Tehnica de Constructii au fost asteptati oficialii cu cel mai inalt grad. Alti oameni politici au raspuns asteptarilor si au participat alatuti de studenti si cadre la deschiderea anului universitar.
Astfel, presedintele Traian Basescu va participa, miercuri, la deschiderea anului universitar 2008-2009, la Universitatea „Ovidius” din Constanta, premierul Calin Popescu Tariceanu va participa la ceremonia de deschiderea a anului universitar la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a participat la deschiderea anului universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, in timp ce fostii presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu si-au anuntat prezenta la Universitatea Politehnica din Bucuresti si, respectiv, la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a ales sa fie prezent la Iasi, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.