70 de ani de la moartea reginei Maria

70 de ani de la moartea reginei Maria

0 58

Sambata, 19 iulie, la Bran a avut loc un eveniment cultural deosebit: comemorarea a 70 de ani de la moartea reginei Maria. Pasionatii de istorie, dar si cei curiosi sa afle mai multe despre incarcatura culturala in care este invaluita localitatea Bran si vestitul castel, au avut ocazia sa participe la aceasta reuniune.
Acest eveniment a fost organizat de Asociatia „Fiii si prietenii Branului” a constat dintr-un colocviu stiintific in care au fost discutate mai multe aspecte legate de biografia reginei si a casei regale romanesti in contextul european.
Locatia aleasa pentru acesta a fost pensiunea din poienita Valea Grajdului din Bran.
Adrian Maxim, consilier judetean PNL, a declarat ca a fost numit „prieten al Branului”, pentru ca acesta a incercat in cateva randuri sa aduca inima reginei la Bran.
Regina Maria a Romaniei s-a nascut la Eastwell Park in Kent, si a fost initial o Printesa a Marii Britanii. A fost fiica ducelui Alfred de Saxa Coburg si Gotha, cel de al doilea fiu al Reginei Victoria, mama sa a fost ducesa Maria Alexandrovna, unica fiica a Tarului Alexandru II al Rusiei. In consecinta, Printesa Maria este nepoata a Regelui Edward al VII-lea si verisoara primara a Tarului Nicolae al II-lea si a Regelui George al V-lea.
A fost supranumita de popor „Mama ranitilor”, „Regina-soldat”, pentru atitudinea ei de bravura din timpul Primului Razboi Mondial, cand, alaturi de doamnele de la curte a lucrat direct pe front in spitale de campanie sau a coordonat activitatea unei fundatii de caritate.
Maria Alexandra Victoria s-a logodit la 16 ani cu Printul Ferdinand de Hohenzollern, succesor al tronului Romaniei. Casatoria a avut loc la 29 decembrie 1892.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.