7 sau 8 ministere si motiunea ar putea fi retrasa

7 sau 8 ministere si motiunea ar putea fi retrasa

0 58

Dupa sfatul strategului sef Viorel Hrebenciuc (nu se stie daca si la sfatul lui Mat Carter), social-democratii s-au inmuiat cu motiunea, anuntata cu mare tam-tam la Bran.


Odata plecati din draculopensiunea colegului Nita Constantin, capilor pesedisti le-a pierit cheful vampiresc de a suge sangele Guvernului Tariceanu II, cu conditia insa ca primul ministru sa joace cat mai bine rolul de pestisor de aur, indeplinind pesedeului trei dorinte: sa intre la guvernare, sa fie Geoana premier si PSD sa primeasca nici mai mult nici mai putin de sapte ministere. „Daca ne dau sapte-opt ministere, facem un protocol scris si cadem de acord asupra unor programe sociale, atunci nu mai are rost sa o depunem”, a declarat un lider al partidului citat de presa centrala.


Social-democratii si-ar dori ministerele cu vizibilitate in randul cetatenilor, respectiv ?Administratiei si Internelor, Justitiei, Economiei si Finantelor, Muncii si Protectiei Sociale, Sanatatii, Invatamantului, Agriculturii si Externelor. Trebuie sa recunoastem ca sunt boieri, nu se baga peste Orban la transporturi, nici peste Melescanu la aparare. Oare de ce?


Asadar, daca Tariceanu va sti sa implineasca visele de guvernare ale social-democratilor, motiunea ar putea fi retrasa. Daca nu, ar putea sa cada. PRM n-o sustine, UDMR nu, PC nu, pesedistii nu sunt fraieri sa le faca Basescu anticipate si piarda indemnizatiile pe cateva luni, asa incat ar putea sa aiba dreptate si Marko Bela care l-a avertizat pe Geoana ca motiunea de cenzura risca sa devina un esec la fel de mare ca si referendumul.


In conditiile in care si de la Cotroceni a venit mesaj ca Geoana nu este agreat ca premier (seful statului a ras in hohote cand a fost intrebat de subiect), pesedistilor nu le ramane decat sa anunte motiunea, s-o lustruiasca, s-o arate amenintator, s-o tina sub persa pentru a visa frumos si sa traga nadejde ca Tariceanu se va lasa impresionat. PSD se va multumi si cu 3-4 din alea 7-8. Zic si eu…


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.