7 firme in cursa pentru un tronson din Autostrada Bucuresti – Brasov

7 firme in cursa pentru un tronson din Autostrada Bucuresti – Brasov

0 183

Infrastructura romaneasca este o adevarata vaca de muls pentru investitorii straini care au inca multe proiecte din care pot alege pentru a-si rotunji profiturile.
Tronsonul Bucuresti – Brasov, fie ca este vorba de cale ferata sau de traseu rutier, este o adevarata provocare pentru toate firmele de constructii care se incumeta sa reabiliteze sau sa ridice drumuri si poduri in aceasta zona. Economia romaneasca are nevoie, insa, cat mai urgent de intarirea insfrastructurii in special pe aceasta portiune care este unul dintre cele mai circulate zone ale tarii.
Astfel, sectiunile de autostrada au fost scoase la licitatie pe rand, in functie de valoare si dificultatea de executie.
Nu mai putin de sapte consortii au depus oferte pentru largirea la trei benzi a tronsonului de autostrada Moara Vlasiei – Ploiesti care face parte din Marea Autostrada Bucuresti – Brasov.
Valoarea estimativa a lucrarilor este de 196,85 milioane lei, fara TVA.
Ofertele au venit din partea Euroconstruct Trading 98/PA&CO International/Via Design, Colas Romania, portughezii de la Sociedate de Construcoes Soares da Costa, MonteAdriano Engenharia E Construcao si Lena Engenharia E Construcoes si spaniolii de la Marcor Ebro/Proyectos Tecnicos Y Obras Civiles/Copisa Constructora Pirenaica, Spedition UMB, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
Pe acest tronson lucreaza deja, pentru solutia cu doua benzi pe sens, consortiul Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct ’98/Com-Axa. Contractul a fost atribuit in vara anului 2007 si are o valoare de 249,74 milioane de euro.
Autostrada ce va permite parcurgerea distantei dintre Capitala si orasul de la poalele Tampei in numai o ora si jumatate va avea 174 de kilometri. Deocamdata, la primavara vor incepe lucrarile doar pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti.
Traseul autostrazii va incepe, insa, de la marginea Bucurestiului, din dreptul Mobexpert Pipera, continua spre est, pana in apropierea Strazii Gherghita din Colentina (aici va fi un alt punct de acces), dupa care porneste spre nord, traversand soseaua de centura a Capitalei (intre intersectiile Pipera-Tunari si Stefanesti, unde va fi amenajat un nod rutier).
Dupa cativa kilometri, va fi amenajata o iesire spre Aeroportul Henri Coanda, un alt punct de acces fiind prevazut la km 18, intre localitatile Caciulati si Moara Vlasiei.
Si cei din zona Snagov vor avea acces la autostrada, prin nodul de la km 24, urmand ca la km 30 sa fie conservat terenul necesar pentru amenajarea ulterioara a unui nod, atunci cand traficul o va impune.
La kilometrul 60, se va intersecta DN1, la Barcanesti. Pentru constructia nodului rutier va fi necesara demolarea a 10-12 case si a primariei comunei.
La circa doi kilometri distanta de Barcanesti, autostrada se va intersecta cu centura Ploiesti Vest, loc in care va fi construit un alt nod rutier. Un punct de acces a fost propus si pentru intersectia cu DN72 Ploiesti – Targoviste, dupa care, pana la Comarnic, autostrada va merge in stanga DN1, cat mai aproape de calea ferata si de albia raului Prahova. In zona, sunt prevazute doua noduri rutiere: Banesti-Campina si in partea de sud a orasului Comarnic.
Traseul va continua in stanga drumului national, foarte aproape de rau, pana la intrarea in Sinaia, unde soseaua va trece pe partea stanga a vaii (la traversarea DN1 va fi amenajat un nod rutier, un altul fiind prevazut in partea sudica a Poienii Tapului), intorcandu-se pe partea dreapta inainte de Azuga.
Ultimul punct de acces de pe Valea Prahovei va fi in apropiere de Predeal, dupa care autostrada va urma Valea Rasnoavei, in paralel cu DN73A pana la Rasnov, unde va fi construit un punct de acces in apropiere de intersectia cu soseaua Brasov-Pitesti.
Ultima portiune trece prin apropierea comunei Cristian (unde ar trebui amenajata o bretea de acces spre DN73 si DN73B) si se sfarseste undeva intre Brasov si Codlea, in apropiere de DN1, unde se va racorda la viitoarea autostrada Brasov-Bors.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.