601.673 someri in Romania, la finele lunii august

601.673 someri in Romania, la finele lunii august

0 158

Numarul total al somerilor a ajuns la 601.673 persoane, la finele lunii august, ceea ce inseamna o rata a somajului in Romania de 6,6 la suta, a declarat, miercuri, Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Presedintele ANOFM a precizat ca judetul cu cea mai mare rata a somajului este Vaslui si anume 12,5 la suta. La polul opus se situeaza judetul Ilfov unde se inregistreaza cea mai mica rata a somajului – 1,8 la suta.
Acesta a participat la prezentarea proiectului ‘Analiza deficitului de forta de munca calificata in domeniul constructiilor’.
In ianuarie, rata somajului era de 4,9 la suta si in august 2009 ne aflam in a 13-a luna de crestere consecutiva a ratei somajului. Presedintele ANOFM a subliniat ca in Romania rata somajului a crescut intr-un ritm mai lent decat in alte tari membre ale Uniunii Europene.
Evolutia ratei somajului in Judetul Brasov, nu poate fi analizata pentru ca nici pana la aceasta data Agentia nu a publicat situatia la nuivelul lunii august. Oricum, fata de luna iunie (6,57%) la nivelul lunii iulie 2009 (7,07%) se inregistra o crestere de aproape 0,5 puncte procentuale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.