6 medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

6 medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

0 98

Lotul olimpic de chimie al Romaniei a obtinut cinci medalii de argint si una de bronz la a 45-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie „D. Mendeleev”, desfasurata in perioada 24-30 aprilie, la Moscova, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Medaliile de argint au fost cucerite de Dan Mihai Mercea (clasa a XII-a/ Colegiul National „Emanuil Gojdu” din Oradea, medaliat cu bronz la editia precedenta), Cristina Florina Zotica (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanta), Claudia-Mihaela Pop (clasa a XII-a/Colegiul National „Silvania” din Zalau, medalie de bronz in 2010), Andreea-Georgiana Scoban (clasa a XII-a/Colegiul National Iasi) si Alexandru Grozavu (clasa a XII-a/Colegiul National „Grigore Moisil” din Onesti).
Medalia de bronz a fost adjudecata de Ana Maria Istrate, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi.

Competitia din acest an a reunit 98 de elevi din 16 tari. Concursul a constat in trei probe a cate cinci ore – doua probe teoretice si o proba practica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.