6 din 49 e, de fapt, o mare loterie. Cam banal, nu?

6 din 49 e, de fapt, o mare loterie. Cam banal, nu?

0 76

Va sa zica, n-ati nimerit nici saptamana asta numerele norocoase la jocul preferat al romanilor, faza nationala. Nu-i un motiv sa disperati, insa. Daca participarea la 6 din 49 va continua sa se faca in ritmul nebun in care s-au prezentat cetatenii jucatori la agentiile loto, sfarsitul saptamanii viitoare va aduce un alt cel mai mare pot din istoria jocului. Si-acesta chiar ca-i mare. Opt milioane de euro sunt o suma care poate sa ia mintile oricarui.


Intr-atat incat apropierea zilei in care veti bifa – unii pentru a mia oara – casutele variantelor in care locuieste stramtorat si cu chirie norocul, da nastere celor mai fantasmagorice scenarii despre ce s-ar putea face cu atata banet.


Si nu-i vorba despre ce-ar cumpara fiecare dintre dumneavoastra daca ar ghici numerele buclucase. Felurile de cheltuire sunt atat de multe incat va puteti regasi in oricare dintre variante – calatorii nesfarsite, masini scumpe, case? cu piscine. Ar merge la rigoare si ipoteza extrema pe care a dezvaluit-o presei un pensionar senil: daca ar da norocul peste el, n-ar sta o clipa pe ganduri si ar pune toti banii astia la CEC.


Este vorba despre ceva mult mai interesant si mai scandalos. Anume despre felul in care statul ar risipi banii astia in cazul in care ar intra in posesia lor. Pentru ca, de fiecare data cand potul se apropie de dimensiunile celui de-acum,? fantezia jucatorilor se aprinde. Isi ranjeste coltii galbeni banuiala ca toata agitatia si toate sperantele celor ce se inghesuie la agentii nu sunt decat o mare pacaleala. Regizata de la cap pana la marea extragere, pentru a masca adevarul scandalos al acestui joc national: banii ajung in buzunarele unor entitati impersonale – miliardari anonimi combinati ilicit la schema de joc castigatoare, finantisti oculti aflati in relatii intime cu calculatorul central, care le atribuie varianta castigatoare dupa ce a eliminat celelalte 14 miliarde de combinatii posibile.


Si, deasupra personajelor fara chip care se infrupta nevazute din purcoiul de bani, cloceste dihania numita stat. Care isi vara milioanele de euro la care jinduiesc in van milioanele de jucatori. Ultimul scenariu care bantuie spiritele incinse ale banuitorilor dezamagiti este ca potul de 8 milioane de euro de saptamana viitoare ar fi sursa perfecta de finantare a majorarii pensiilor. Pe care Basescu a cerut in van s-o vada si pe care Tariceanu nu i-a aratat-o niciodata.


Dine fericire pentru stabilitatea tarii, nimeni nu duce banuiala pana la capat. Prea se viseaza frumos in drum spre agentia loto ca sa strici reveria cu ganduri otravite. Asa ca, in clipa in care romanul, chiar sceptic si carcotas, bifeaza cu pixul variantele de 3-4 lei in care isi investeste visul de imbogatire, isi intelege cel mai bine presedintele. Presedintele-jucator.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.