5G și Teoria conspirației – autoritățile din Marea Britanie cer companiilor de...

5G și Teoria conspirației – autoritățile din Marea Britanie cer companiilor de social media să fie mai agresive

0 103

Secretarul de stat britanic pentru cultură va dispune companiilor de social media să fie mai agresive în răspunsul lor la teoriile conspirației care leagă rețelele 5G de pandemia de coronavirus, relatează BBC. Oliver Dowden intenționează să organizeze întâlniri virtuale cu reprezentanții mai multor companii din tehnologie, săptămâna viitoare, pentru a discuta problema, potrivit Mediafax.ro.
Măsura vine după incendierea mai multor antene 5G, după apariția în mediul online a unor informații care pun dezvoltarea coronavirusului de introducerea tehnologiei 5G și va testa angajamentele companiilor cu privire la libera exprimare.
„Am primit mai multe rapoarte privind daune provocate antenelor telefonice și abuzuri asupra inginerilor de telecomunicații, aparent inspirate de teoriile conspirației care circulă online”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport, referindu-se la incidente din Birmingham, Liverpool și în alte orașe.
„Cei responsabili de fapte penale se vor confrunta cu legea. De asemenea, trebuie să vedem că firmele de social media acționează în mod responsabil și acționează mult mai rapid pentru a opri răspândirea absurdităților care încurajează astfel de fapte pe platformele lor.”
Departamentul nu a comunicat ce companii de tehnologie sunt convocate.

Anumite teorii, false duoă unii, sunt răspândite pe platforme mai mici, cum ar fi Nextdoor, Pinterest și siteul de petiții Change.org, precum și pe cele mai mari, inclusiv Facebook, Twitter, YouTube și TikTok.
Sunt oamenii de știință resping ideea unei legături între Covid-19 și 5G, fiind biologic imposibilă.
Câteva dintre platforme au luat deja măsuri pentru a rezolva problema, dar nu au interzis discuțiile asupra subiectului.
Pinterest, de exemplu, limitează rezultatele căutărilor pentru coronavirus și termeni înrudiți la afișarea informațiilor furnizate de organizații medicale recunoscute, dar nu are o restricție comparabilă pentru 5G.

Sursa: Stiri pe sure.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.