50 milioane euro incasari din sarbatori

50 milioane euro incasari din sarbatori

0 255

Agentiile de turism au inregistrat, in perioada sarbatorilor de iarna, incasari totale de circa 50 milioane euro, din pachetele turistice de Craciun si Revelion care au fost vandute intr-o proportie care a mers de la 95% la 100%.


?


In prima parte a anului 2007, vor continua sa se vanda foarte bine pachetele turistice pentru statiuni montane, atat in tara, cat si in strainatate, in special pentru statiunile de schi. Totusi, se ?estimeaza ca cel mai mult va creste turismul extern, datorita libertatii de miscare castigate de romani odata cu aderarea la Uniunea Europeana.


?


La jumatatea lunii decembrie 2006, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Daniel Vasilescu, declara ca anul 2007 nu va aduce majorari de preturi si tarife in ceea ce priveste serviciile turistice din Romania, in pofida scumpirilor anuntate de guvern, la gaze, curent electric, combustibili si alte produse si servicii.


?


„Am luat in calcul scumpirile anuntate de guvern, la gaze, curent electric, combustibili si alte produse si servicii si consideram ca anul 2007 nu va aduce scumpiri semnificative la tarifele serviciilor turistice din Romania”, a spus Daniel Vasilescu.


?


„Aderarea la UE va aduce noi oportunitati de dezvoltare pentru turismul romanesc, mai ales in domeniul fondurilor structurale care vor putea fi accesate pentru investitii, dar autoritatile si companiile din acest sector trebuie sa rezolve o serie de probleme, cum sunt lipsa infrastructurii, a resurselor umane si a calitatii serviciilor”, a mai spus atunci Daniel Vasilescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.